Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně na jemno! Oloupané brambory uvaříme normálně ve slané vodě (bez kmínu), scedíme a rozšťoucháme na jemno. Je důležité, aby byly dobře slité, nesmí být moc vlhké. Necháme trochu vystydnout a zatím do misky k rybě přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku i s natí a hrstičku petrželové natě. Mírně opepříme, solit netřeba. Vmícháme brambory a rukou tvoříme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi.
2
Tento recept není z mé hlavy, viděla jsem ho včera v televizi a dnes jsem to udělala k večeři s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Moc dobré, voňavé karbošky,určitě budu vařit častěji. Taky proto, že všechno trvalo sotva půlhodinku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronika
|17. 7. 2015 12:18
Chuťově výborné, se směsí se dobře pracovalo. Nechtělo se mi stát u pánve, nasázela jsem karbanátky na rozpálený plech s pečícím papírem potřeným olejem a pekla 10 minut po každé straně, výsledek je fajn.
Dominika
|10. 5. 2012 11:55
Hledala jsem nejakou lehkou letni mnamku pro narocneho stravnika, jimz muj drahy rozhodne je. A nasla. Byla to basta. Podavat jen na hnizde krehkeho salatku a cherry rajcatky. Rychle, nenarocne na pripravu. Perfektni. Dekuji. :-)
Hospodyňka
|17. 3. 2008 10:32
Taky jsem je o víkendu zkoušela, jsou rychlé a dobré!
Pepa H.
|16. 3. 2008 11:25
Moc jsem tomu nevěřil, ale tyhle karbanátky byly fakt skvělé! Držel jsem se přesně receptu, je to jednoduché, rychlé a mňamka. Dávám velkou 1.