Pohanku propereme, zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku Masoxu a necháme vsáknout všechnu vodu po dobu asi půl hodiny.
2
Pohanku necháme nahrubo nasekat v kuchyňském mixéru (nebo ji můžeme sami rozšťouchat).
3
Cibulku zpěníme na oleji, česnek utřeme a společně se všemi ingrediencemi přidáme k pohankové hmotě. Řádně prohněteme (nejlepé rukama) a dohustíme strouhankou.
4
Tvarujeme placičky/karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji asi 3 minuty z každé strany.
5
Na talíři zakryjeme plátkem Eidamu, můžeme ozdobit čerstvou cibulí a hořčicí. Hodí se i jako příloha.
Vynechala jsem masox a vegetu. Trochu z toho "trčela" chuť hořčice, příště jí dám méně. jinak docela dobré a mohu potvrdit, že není cítit pachuť pohanky.