Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli opražíme. Vlejeme i s výpekem k vločkám a dobře promícháme. Přidáme vejce, podle potřeby sůl, pepř, prolisovaný česnek a promícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme jemnou strouhankou nebo krupicí. Ze směsi formujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme.
já je dělala dnes a taky se mi zdály uvnitř takové. ale to je asi těma vločkama, když se rozvaří na kaši, tak to takové prostě bude. pro příště zkusím přisypat kostečky sýru a upéct v troubě, jinak je to fajn zpestření jídelníčku. měly jsme se zeleninovým salátem a dobrý, dávám za jedna.
Veronika
|17. 4. 2014 21:39
Chuťově se tomu nedá nic vytknout, le uvnitř byly karbanátky pořád "patlavý" jakoby nedodělaný i když se na povrchu skorem připalují... Poradíte, prosím, co s tím?
zní to velmi lákavě, hned musím vyzkoušet, myslím, že místo slaniny - aby to bylo opravdu zdrave, se muže pridat i kukuřice nebo hrách podle chuti :-)
Tereza J.
|12. 11. 2007 07:15
Ľudka, asi ste nemali hustú kašu a tým pádom bolo cesto riedke. Vyskúšajte ešte raz, na zahustenie, ak treba, použite radšej krupicu.
Ľudmila F.
|11. 11. 2007 12:49
mne sa tie karbonátky keď som ich piekla rozpadávali. Neviem kde som urobila chybu.
Lenka Z.
|31. 7. 2007 10:48
Vynikající je naložit do nálevu na utopence, a nechat tak 2 až 3 uležet, pokud tak dlouho vydrží,mňamka.
Novinha
|28. 7. 2007 19:52
Velmi chutné, naservírovala jsem i svému příteli, který se na karbenátky z vloček díval podezřívavě, a nakonec si velmi pochutnal. Děkuji, přídavám do oblíbených.
Tereza Jarčušková
|7. 3. 2007 07:16
Ďakujem.
Jiřina Marešová
|6. 3. 2007 18:30
K cibulce jsem ještě přidala houby z mrazáku, na karboše nakydala zakysanou smetanu s kremžskou ,obyč. a francouzskou hořčicí(opsáno z jiného receptu)a i můj syn kuchař si chrochtal.Opavdu velmi chutný recept.(Co jiného čekat od p.Jarčuškové)
Tereza Jarčušková
|10. 3. 2006 11:43
Tie huby sú dobrý nápad, ale slaninu by som nevynechávala. Dodáva chuť aj trochu tuku, aby neboli fašírky suché.
Zdeněk
|10. 3. 2006 11:31
Místo slaniny je možné vmíchat drobně nasekané podušené houby.
Lenka Zavřelová
|10. 3. 2006 11:28
Také dělávám, jsou chutné a mám vždy pocit, že ještě k tomu "jíme zdravě".