Originální karbanátky z krůtího a vepřového masa jsou vyšperkované k dokonalosti díky strouhanému jablku a voňavé skořici. Když si k nim dáte hranolky ze sladkých brambor, bude labužnický zážitek nezapomenutelný.
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné kostičky a pokapejte citronovou šťávou.
Na přílohu omyjte sladké brambory, neloupejte. Nakrájejte je na hranolky. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Pak je rozložte na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 °C.
4
V pánvi zahřejte 3 lžíce rostlinného oleje a z obou stran za mírnější teploty usmažte karbanátky. Ve druhé pánvi rozpusťte máslo. Vsypte jablko nakrájené na kostičky s tyčinkou skořice a cukrem a duste asi 4 minuty. Skořici vyjměte.