grilovací koření
Vaše oblíbené grilovací, nebo koření na ryby
sůl
opatrně, pokud použijete už koření se solí, není třeba
tuk
3
lžíce
vepřové sádlo
Postup přípravy receptu
1
Jikry společně se syrovým rybím masem v poměru 1:1 posekáme ve strojku společně s kořením na polotuhou hmotu. Tak se zbavíme i eventuálních malých kostiček, tzv. "vidliček". Hmotu dáme do mísy a přidáme najemno nasekanou cibuli. Pokud chceme větší množství, je možno nastavit strouhankou. Rybí maso je dobré pojivo, takže nepotřebujeme vajíčka.
2
Rozpálíme tuk, lžící nabíráme hmotu a na pánvi tvoříme placičky asi 1/2 cm silné. Osmažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Vynikající jen tak k pivu, k vínu, nebo s bramborem a tatarkou.
3
Jikry u nás v polévce nikdo nejí, ale v této úpravě se po karbanátcích z jiker jen zapráší.