Ovesné vločky a sušené houby namočíme každé zvlášt alespoň na 1hodinu předem.
2
Vodu z vloček slijeme a přidáme 2 lžíce vody z namočených hub.
3
Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, na ni dáme najemno nakrájené, namočené, sušené houby, osmažíme a vmícháme namočené ovesné vločky.
4
Uvaříme hustou kaši a tu podle chutí osolíme a opepříme.
5
Do vychladlé kaše vmícháme 1 syrové vejce, posekanou petrželku a nebo majoránku (pro aroma je lepší majoránka), česnek dle chuti a strouhanku na zahuštení, aby nám šly dělat karbanátky.
6
Potom uděláme karbanátky a obalíme je ve strouhance a pečeme na oleji do zlatova.
7
Podáváme s brambory a nebo bramborovou kaší a okurkovým salátem nebo kompotem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Bobáčková
|8. 1. 2009 13:17
Tyto karbanátky se u nás dělají pod názvem "Klausovky" a mohu potvrdit, že jsou jednoduché a chutné, dokonce i za studena. Určitě lze použít i čerstvé houby.
petra matejkova
|8. 1. 2009 01:16
muzou se pouzit i houby cerstve?
Mila Foglova
|6. 1. 2009 21:49
tleskam takovym dobrym receptikum, davam za 1, uzasna mnamka, jestli mas Heleno vic takovych, sem s nima