strouhanka
Na zahuštění směsi a obalení karbanátku
koření na mleté maso
olej
Omáčka
uzeniny
Kousek jakékoliv
cibule
hořčice
(Nejlépe gurmánská od Hellmans)
hladká mouka
smetana na vaření
cukr
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Suroviny na karbanátky klasicky smícháme, vytvarujeme malé placičky, obalíme ve strouhance a pomalu na mírném plameni smažíme na oleji dozlatova. Poté olej přeliji (v případě, že není přepálený) do hrnce, ve kterém chci dělat omáčku, přidám nakrájenou cibuli a uzeninu. Až se osmaží, v míse smíchám hořčici se smetanou a naleju do osmažené cibule s párkem.
2
Vmíchám a nechám povařit. Mezitím ve vodě smíchám hladkou mouku, dle potřeby, na zahuštění. Dochucuji cukrem, pepřem.
3
Podáváme s bramborem či hrníčkových knedlíkem, karbanátky polejeme omáčkou a ozdobíme čerstvou petrželkou.