Žemli namočíme do studené vody. Smícháme dohromady mleté maso, 1 vejce, na kostičky nakrájenou cibuli a vymačkanou žemli. Podle chuti osolíme a opepříme. Vytvarujeme 8 větších placiček. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a smícháme je s bílkem a hořčicí.
2
Nakonec placičky namáčíme do rozšlehaného žloutku a důkladně na ně přimáčkneme bramborovou hmotu. Opékáme na horkém tuku asi 10 minut z každé strany. Podáváme s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
František Jebavý
|3. 2. 2009 13:29
todle jidlo je moc cvachtave zadny poradny kus masa.......
Heidi
|8. 9. 2005 09:19
Vyzkoušeli jsme a docela dobré. Jen jsme měli problém s přimáčknutím těstíčka, i když jsem brambory hodně vymačkala, těsto zůstalo poměrně řídké. A maso by si možná zasloužilo nějaké koření, nebo třeba přidat sýr. Příprava je opravdu rychlá a nezamaže se moc nádobí, to chválíme.Shodli jsme se na hodnocení za 2.