• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karbanátky šetrné sousedky
Napište svůj komentář k receptu

Karbanátky šetrné sousedky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karbanátky šetrné sousedky
Karbanátky šetrné sousedky
Karbanátky šetrné sousedky
Karbanátky šetrné sousedky
Karbanátky šetrné sousedky
Karbanátky šetrné sousedky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule - drobně pokrájená
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek - rozetřený se solí
    • 1
      ks vejce
    • 1,50
      dl mléko 1 -
    • majoránka
    • 2
      ks rohlík - starší
    • pepř mletý
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Starší rohlíky (ne tvrdé) si rozmixujeme nebo hrubě nastrouháme.
2
Mleté maso si ochutíme česnekem, cibulí, paprikou, majoránkou, solí a pepřem dle chuti, přidáme vejce s mlékem a řádně vše promícháme.
3
Do masové směsi nasypeme rohlíkovou drť a vypracujeme hladkou směs, případně ještě přidáme mléko.
4
Ze směsi tvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou.
5
* Tyto karbanátky můžeme okořenit více, než jsme zvyklí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Zelníky - karbanátky se zelím

Zelníky - karbanátky se zelím

Tvarohové karbanátky II.

Tvarohové karbanátky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jejey | 11. 12. 2019 20:48

    Tak uvidíme momentálně peču v troube :X

  • Eva Školová | 26. 4. 2017 14:25

    Skvělé :-* jiné už dělat nebudu a taky děkuji za recept.

  • Jana | 20. 5. 2016 10:25

    Zkusila jsem je poprvé bez suché strouhanky s houskama z druhého dne a byly mnohem lepší a dokonce bych řekla, že i nadýchanější než jindy. Už je takhle budu dělat pořád :-)) .

  • Vanda | 8. 1. 2016 11:59

    Byly fakt výborný! V pondělí jsem si koupila po dlouhé době hamburgra a půlka letěla do koše, protože maso v něm se nedalo jíst jak bylo bez chuti a drobivé. Napadlo mě, že kdybych příště tyhle karbanátky udělala doma na způsob co je na obrázku místo s kaší jako včera, tak bych si pochutnala a ještě bych všem doma udělala radost, nemluvě o tom co mi ten kravinec stál.

  • Maruška | 6. 10. 2015 20:21

    Dělala jsem je do rajské omáčky a byly výborné, děkuji za recept.

  • Markéta | 21. 2. 2015 10:41

    Výborné!

  • lizimax | 16. 1. 2015 20:52

    99% recept :-* 100% by byl, kdybych je nemusela delat sama :-D

  • Láchová | 6. 7. 2013 21:54

    Výborné, čerstvě rozemletý rohlík je opravdu lepší než suchá strouhanka. Karbanátek mi přijde kypřejší a šťavnatý.

  • Renata | 20. 2. 2013 11:48

    My je měli s kaší a byly výborný :)

  • Zuzana | 18. 10. 2012 14:37

    výborné!! myslím, že jsou tak dobré a šťavnaté dík té strouhance, která není suchá :-)) můžu jen doporučit

  • Kynčlová | 12. 4. 2012 19:22

    Papriky jsem dala lžičku a majoránky lžíci, pak všechno podle receptu. Byly výborný a nezbylo nic.

  • Ilca | 23. 1. 2012 07:35

    <:-) byly moc moc moc dobre

  • Myslivcová | 23. 7. 2011 18:41

    Ohlasy byly velice kladné, zopakuji brzy, děkuji za výborný recept.

  • Kačena | 13. 5. 2011 12:58

    Výborné, hezky nadýchané a šťavnaté :-* .To bude tou čerstvou strouhankou :-\ ;-) .

  • nnln | 4. 5. 2011 19:29

    měli jsme dnes na oběd. a jsou výborné! vlastně už nejsou:)) jen jsem netušila, že to jsou tak "šetrné" karbanátky.. babička nikdy nedělala jiné, tak jsem myslela, že to jsou prostě normální karbanátky:) a ty rohlíky tam dáváme ty 3:) ale jen je natrháme a rozmočíme ve vodě. a nedáváme mléko. za to té majoránky snesou vážně hodně.. ale vždy se po nich zapráší:)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 4. 2011 19:38

    ... to tedy nejsi :-D , naše sousedka tam dá klidně i tři, proto snesou více koření ;-) . Jelikož se dělají z čerstvé strouhanky, nejsou tuhé a dá se do nich přidat i povařená brokolice, nastrouhaná mrkev ... .

  • MartikK
    MartikK | 5. 4. 2011 19:08

    Jirko, proč se to jmenuje "... šetrné sousedky". Mně to připadá jako standardní karbanátky, možná jen na to množství masa dám ten rohlík jeden. Takže asi nejsem tak šetrná :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Majoránka Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso - míchané Pepř mletý Rohlík Sůl Vejce

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Brampatáčky

Brampatáčky

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

362
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
107
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…
67
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným…
57
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Karbanátky se zeleninou
Karbanátky se zeleninou
Karbanátky se zeleninou II.
Karbanátky se zeleninou II.
Karbanátky se zelím
Karbanátky se zelím
Karbanátky v bramboráku
Karbanátky v bramboráku
Karbanátky z brokolice
Karbanátky z brokolice
Karbanátky z filé
Karbanátky z filé
  • Recepty.cz
  • Karbanátky šetrné sousedky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact