Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou). Masovou směs zahustíme dle potřeby strouhankou (nejlépe čerstvě namletou nebo rozmixovanou za staršího pečiva - housky, toustový chléb...). Směs by neměla být příliš tuhá - zahuštěná strouhankou, karbanátky (sekaná) pak budou šťavnaté.
Směs necháme alespoň hodinu proležet. Pak tvarujeme karbanátky nebo válečky, které smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova, případně vytvarujeme šišku, kterou vložíme do vymaštěného pekáčku a za občasného podlití a přelití výpekem pečeme v předehřáté troubě na 190° cca 70 minut dozlatova, prvních 35 minut pečeme zakryté, pak odkryjeme.
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Vychladlé karbanátky můžeme vložit do rozkrojených žemlí společně s listem salátu a kolečky cibule, do žemlí můžeme použít i hořčici nebo zázvorový dip... - podáváme jako rychlé občerstvení, svačinu...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|17. 12. 2015 18:04
Výborné s lehce pikantní špičkou. Použila jsem kvalitní sojovou omáčku, protože si myslím, že se k zázvoru dobře hodí. Děkuji za recept, který ráda zopakuji.