Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého míchání zvolna krátce smažíme. Pak dochutíme paprikou, chilli, pepřem a majoránkou.
K mletému masu přisypeme částečně zchladlou zelnou směs a vše společně řádně promícháme. Nepřidáváme žádné vejce, ani strouhanku či mouku.
3
Z mleté směsi tvoříme karbanátky, zhruba o velikosti dlaně, které smažíme v pánvi s rozpáleným sádlem z obou stran dozlatova. Ty pak přendáme na plech (nevymazáváme) a v rozpálené troubě je ještě krátce dopečeme. Pokud nebudeme dělat karbanátky příliš vysoké a nebudeme je příliš zprudka smažit, můžeme krok s dopékáním v troubě klidně vynechat.
4
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo čerstvým chlebem, hořčicí...