V míse důkladně prohněteme mleté maso se studenou vodou. Přidáme nastrouhanou cibuli, utřené stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku. Housku namočíme v mléce. Po chvíli ji vymačkáme a rozdrobíme k masové hmotě. Znovu dobře propracujeme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a po obou stranách opečeme na oleji. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno přelijeme lžící oleje a urovnáme do ní karbanátky. Nakrájíme papriky bez semínek, žampiony, pórek a rajčata. Zeleninou posypeme karbanátky, mírně osolíme, opepříme a navrch položíme máslo rozkrájené na kousky. Pod poklicí pečeme v troubě 20 minut. Poté odklopíme, přilijeme 3 lžíce vody a takto pečeme ještě asi 15 minut.