strouhanka
čerstvě nastrouhaná ze starších rohlíků - dle potřeby, cca 1,5 rohlíku
pepř mletý
2
lžíce
sojová omáčka
1
lžíce
zázvor
čerstvě nastrouhaný
olej
na smažení
500
g
mleté maso - míchané
Dále
2
ks
cuketa
mladá, menší, cca
1
stroužek
česnek
dle chuti, cca větší
sojová omáčka
nebo sůl
1
lžička
zázvor
nastrouhaný
Postup přípravy receptu
1
Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou cuketu, česnek, zázvor, vejce, sojovou omáčku a opepříme. Vše dobře promícháme, pak dle chuti ještě osolíme a směs zahustíme dle potřeby čerstvou strouhankou strouhankou. Ze směsi si mokrou rukou tvoříme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Hotové uložíme a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme na silnější hranolky nebo větší kostky pokrájené mladé cukety (nebo jednu větší cuketu - dle velikosti) a zprudka (aby se nezačala dusit) za občasného promíchání smažíme dozlatova a na skus. Až ke konci smažení dochutíme nasekaným nebo nastrouhaným česnekem, zázvorem a sojovou omáčkou.
2
Karbanátky s cuketou podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým chlebem.