plechovka
vepřové maso ve vlastní šťávě
nebo hovězí
1
ks
cibule
střední
1
špetka
pepř mletý
1
špetka
sůl
strouhanka
k zahuštění
1
ks
vejce
celé - na potření
Postup přípravy receptu
1
Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto, které nechám asi 1/2 hodiny odpočinout.
2
Na tuku z konzervy orestuji dozlatova cibulku na drobno nakrájenou, přidám maso z konzervy a rozdusím na "kaši". Okořením solí a pepřem a podle potřeby trochu zahustím strouhankou.
3
Těsto ještě jednou propracuji na vále a rozdělím na 4 díly. Z každého dílu vyválím asi 1 cm vysokou pokud možno kulatou placku, kterou rádýlkem rozkrájím na 8 trojuhelníků. Na širší díl trojuhelníku dám asi jednu plnou lžíci vychladlé náplně. Kraje užší části přeložím přes náplň směrem ke středu a pak smotám celé jako rohlíček. Na plech kladu s ohledem na vykynutí těsta, plech není třeba vymazávat,těsto se nelepí, je tučné dost. Nakonec potřu karásky rozšlehaným vejcem a dám péct do vyhřáté trouby cca na 180 °C upéct dozlatova.
4
Jsou výborné jak teplé, tak studené.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Karásci jsou skutečně výborní! Ingredience na těsto jsem si poupravila na kostku droždí (42g), ale konzervu použila celou a chvílema jsem musela s náplní šetřit. Příště tedy budu dělat z dvojité dávky dle receptu, jen konzervu vezmu tři! Je to skvělé "zakusování" bramboračky nebo i jen tak samotné na chuť! Díky za recept, který velice ráda doporučím a u kterého se moc divím, že píšu první komentář!