Cukr nechte na středním plameni rozpustit na pánvičce a dozlatava zkaramelizovat. Promíchejte agar-agar a 3 lžíce mléka, zbylé mléko opatrně přilijte ke karamelu a dobře rozmíchejte. Nechte přejít varem a pak vychladnout, až bude tekutina jen vlažná. Přilijte k němu směs s agar-agarem, dobře promíchejte a krátce znovu svařte. Přelijte do mísy a nechte asi půl hodiny chladnout, až směs zhoustne. Občas ji prošlehejte metlou.
2
Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte ke krému. Rozdělte do sklenek a dejte do chladu. Kdoule oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jaderník. Nakrájejte na kousky, vanilku rozkrojte a vyškrabejte semínka. Kdoule, vanilku, vanilková semínka a skořici dejte do hrnce, vlijte hruškový nektar, 100 ml vody a víno. Na mírném plameni povařte asi 30 minut. Vyjměte lusk vanilky a skořici. Chcete-li, kdoule ještě trochu podrťte vidličkou a mírně vychladlý kompot podávejte s karamelovým krémem.