• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový krém

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový krém
Karamelový krém
Karamelový krém
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na karamel:
    • 200
      g cukr krystal nebo krupicový
  • Na krém:
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání (nejlépe se 40 % tuku)
    • 500
      ml mléko plnotučné

Postup přípravy receptu

1
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr bez míchání rozpustit. Přibližně za 5 minut vznikne cukrový sirup. Případné zbytky cukru dobře rozmíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, až bude karamel tmavý.
2
2. Pánev opatrně sejměte z ohně a horký karamel rozlijte do zapékacích mističek položených na plechu s vyšším okrajem naplněným studenou vodou asi do poloviny výšky mističek. Díky tomu karamel rychleji ztuhne.
3
3. Troubu předehřejte na 170 °C. Vanilkový lusk rozřízněte, zrníčka pečlivě vyškrábněte a smíchejte s cukrem. Vejce vyšlehejte v misce s cukrem a vanilkou do světlé pěny. Mléko a smetanu se zbytkem vanilkového lusku zahřejte v hrnci téměř k bodu varu, přeceďte do misky s vaječnou pěnou a rozmíchejte na hladký krém. Případné žmolky přeceďte. Krém rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek na plechu, z něhož jste předtím slili studenou vodu.
4
4. Mističky opět do poloviny zalijte vodou, tentokrát horkou (je lepší udělat to, až když je plech v troubě). Flan pečte asi 20 minut, až je jeho povrch na dotek pružný. Po vychladnutí nechte nejlépe přes noc v ledničce. Před podáváním objeďte okraje dezertu ve formičce nožem namočeným v horké vodě a zapečený krém vyklopte na talířek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový  krém

Karamelový krém

Kokosovo-karamelový zákusek

Kokosovo-karamelový zákusek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aladam | 4. 11. 2013 16:31

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • Lenka | 7. 9. 2013 12:02

    Tedy bez urážky.. asi to podobné bude.. už v principu a základu receptu...podobné asi jako se "podobá" Vaše fotka fotce tohoto receptu.. asi je to podobnější tomuto, než třeba svíčkové... to je jasné.

  • Lenka | 7. 9. 2013 11:50

    Doporučuji, nikdy jsem tento typ dezertu nezkoušela, podle receptu se bezvadně povedl napoprvé. Kdo by chtěl šetřit na surovinách, raděj ať zvolí jiný zákusek a toto nechá na jindy.. já jsem byla akorát nucena použít místo mističek jednu větší zapékací..a problém to nebyl.

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 15:32

    Já bych řekl, že bude velký rozdíl v chuti - smetana versus obyčejné mléko a také vanilkový lusk - ten udělá opravdu hodně. Ingredience nejsou stejné...

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 7. 2012 13:56

    No v podstatě mi to připadá stejné, jako můj recept na Krem karamel (http://www.recepty.cz/recept/krem-karamel-z-bulharske-kuchyne-17782)... Jen že já to dělám v jednom kastrůlku a tady se to "naporcuje" před pečením do mističek....

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 12:38

    Díky, opraveno...

  • Royal Strings | 25. 7. 2012 11:44

    neche se mi počítat 500 lžic mléka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukr krystal Mléko plnotučné Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Limoncello

Limoncello

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
48
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
31
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Karamelový flan
Karamelový flan
Karamelový koláč
Karamelový koláč
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový sirup, základní recept
Karamelový sirup, základní recept
Karbanátek z quinoy
Karbanátek z quinoy
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact