Na kulatém plechu o průměru 21 cm rozpustíme cukr, vodu a med na karamel. Karamel uděláme do zlatavé barvy a kroužením necháme roztéci po celém dně. (Múžeme samozřejmě péci i na plechu hranatém, pak vybereme menší velikost).
2
Kompot zcedíme, šťávu si uschováme k pozdějšímu použití. Na lehce zchladlý karamel položíme hustě plátky ovoce z kompotu. Nejlepší jsou meruňky či broskve, ale máme vyzkoušeono i s jahodami, malinami, ba i s čerstvým nebo mraženým ovocem. V tom případě si ale musíme svařit trochu vody s cukrem na pozdější použítí. Máslo nakrájíme na tenké plátky a poklademe na ovoce.
3
Ušleháme piškotové těsto z vajec a cukru, opatrně přidáme mouku s prdopečem a nalejeme na ovoce. Dáme do trouby, vyřáté na 150°C JEN NA SPODNÍ PEČENÍ a pečeme 30 - 40 minut. Kontrolu upečení děláme klasicky zapíchnutím špejle, na které nemá ulpět těsto.
4
Koláč vytáhneme z trouby a ještě dost teplý vyklopíme z plechu. Opatrně lžicí poléváme koláč rovnoměrně kompotovou šťávou či cukerným sirupem. Šťáva by neměla z koláče vytékat, ale měl by být rovnoměrně zavlhlý, takže PŘIMĚŘENĚ :-).
5
Necháme vychladnout, potřeme ušlehanými šlehačkami a posypeme nasekanými ořechy. Uchováváme v lednici - vydrží tak 2 dny.