• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelový koláč s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový koláč s ovocem

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový koláč s ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na karamel
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 4
      lžíce voda
    • 1
      lžíce med
  • Na piškot
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks kompot raději větší
    • 50
      g máslo přibližně
    • 500
      ml šlehačka
    • 50
      g vlašské ořechy 50 - 100 podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na kulatém plechu o průměru 21 cm rozpustíme cukr, vodu a med na karamel. Karamel uděláme do zlatavé barvy a kroužením necháme roztéci po celém dně. (Múžeme samozřejmě péci i na plechu hranatém, pak vybereme menší velikost).
2
Kompot zcedíme, šťávu si uschováme k pozdějšímu použití. Na lehce zchladlý karamel položíme hustě plátky ovoce z kompotu. Nejlepší jsou meruňky či broskve, ale máme vyzkoušeono i s jahodami, malinami, ba i s čerstvým nebo mraženým ovocem. V tom případě si ale musíme svařit trochu vody s cukrem na pozdější použítí. Máslo nakrájíme na tenké plátky a poklademe na ovoce.
3
Ušleháme piškotové těsto z vajec a cukru, opatrně přidáme mouku s prdopečem a nalejeme na ovoce. Dáme do trouby, vyřáté na 150°C JEN NA SPODNÍ PEČENÍ a pečeme 30 - 40 minut. Kontrolu upečení děláme klasicky zapíchnutím špejle, na které nemá ulpět těsto.
4
Koláč vytáhneme z trouby a ještě dost teplý vyklopíme z plechu. Opatrně lžicí poléváme koláč rovnoměrně kompotovou šťávou či cukerným sirupem. Šťáva by neměla z koláče vytékat, ale měl by být rovnoměrně zavlhlý, takže PŘIMĚŘENĚ :-).
5
Necháme vychladnout, potřeme ušlehanými šlehačkami a posypeme nasekanými ořechy. Uchováváme v lednici - vydrží tak 2 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Kokosovo-karamelový zákusek

Kokosovo-karamelový zákusek

Karamelový dort

Karamelový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kompot Máslo Med Prášek do pečiva Šlehačka Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

25
Jablečná buchta
Jablečná buchta
21
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový flan
Karamelový flan
Karamelový koláč
Karamelový koláč
Karamelový krém
Karamelový krém
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový sirup, základní recept
Karamelový sirup, základní recept
  • Recepty.cz
  • Karamelový koláč s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact