Cukr upražíme na karamel a zalijeme malým množstvím teplé vody. Mírně povaříme, až se karamel úplně rozpustí. Do teplé směsi postupně přiléváme rum. Dbáme, aby směs s rumem již nevařila. Grog podáváme horký!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lulu kkk
|25. 12. 2008 20:38
Priprava velice jednoducha a chutove moc dobre ... pridala jsem jeste kousek citronu. Doporucuji.
stafi stafi
|1. 4. 2006 21:18
Dnes jsem to vyzkousela a je to opravdu vyborne.....jen jsem tam pridala asi 2dc mleka, vznikla vyborna jemna chut. Chutnalo to podobne jako Baileys, akorat v teplem provedeni , mnam mnam :o)
Jana Wernischova
|1. 4. 2006 00:19
Tenhle gropg jsem pila u známých. Přidávali ale do každé skleničky na úplně horký grog ještě malý kousíček mála. Máslo se hned rozpustilo a dělalo divy - "srazilo hroty" rumu a bylo to jemňoučké jak pro miminka :-)
luckymili
|29. 3. 2006 21:25
Tenhle recept mě učil tatínek, říkal tomu námořnický grog. Stále ho v zimě dělávám a někdy ho obměním. Udělám karamel, zaliji flaškou červeného vína, tradiční kousek skořice a pár hřebiíčků a přidám rum. Nejlepší prevence a léčba nachlazení.