• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelový dort / řez
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový dort / řez

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
Karamelový dort / řez
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto do dortové formy 22 cm:
    • 2
      ks vejce velká (nebo 3 menší)
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      ml teplá voda
    • 25
      ml olej
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 7
      ks lotus sušenky cca 6 -
    • 1
      ks pudinkový prášek karamelový + 2 lžíce cukru
    • 400
      ml mléko
  • Dále:
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      kelímek zakysaná smetana 200 gramů
    • 2
      lžíce moučkový cukr dle chuti 1 -
    • 8
      ks lotus sušenky rozdrcené , cca

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.
2
Žloutky vyšleháme v míse s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět promícháme. Přidáme na menší kusy rozlámaných asi šest Lotus sušenek a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. těsto nalijeme do připravené formy a na něj nepravidelně nandáme hotový teplý pudink (klidně horký, nic se nestane). Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, vyzkoušíme špejlí. Necháme zchladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Po zchladnutí korpusu vyšleháme smetanu se ztužovačem a cukrem na šlehačku, do které vmícháme zakysanou smetanu. Není nutné sladit příliš, kontrast mezi nepřeslazeným krémem a sladkou sušenkou je velmi příjemný. Dort / řez dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc. Poté krájíme.

RADA: VIDEO, jak upéct domácí Míša řezy!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový dort

Karamelový dort

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi

Dort se slaným karamelem a medovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Lotus sušenky Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Smetana ke šlehání Teplá voda Vejce Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Cupcakes

Cupcakes

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
18
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
17
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
15
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Karamelovo-ořechové řezy
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelový  krém
Karamelový krém
Karamelový dort
Karamelový dort
Karamelový flan
Karamelový flan
Karamelový koláč
Karamelový koláč
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Karamelový dort / řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact