Krystalový cukr rozehřejeme v kastrůlku se silnějším dnem na karamel, zalijeme horkou vodou (pozor prská) a necháme rozvařit.
2
Žloutky s moučkovým cukrem začneme šlehat a postupně přiléváme rozhašený karamel. Postupně vyšleháme do pěny , pak přidáme mouku ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a ořechy.
3
Nakonec vmícháme vařečkou tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do větší vymaštěné a vysypané dortové formy. Těsto rychle nabývá, protože začíná reagovat prášek na teplotu vmíchaného karamelu.
4
Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20- 30 min na 150 °C horkovzduch. Zkusíme suchou špejlí, když se na ní těsto nelepí, je upečeno.
5
Vychladlý dort rozkrojíme, hustě pokapeme rumem (pro děti šťávou), potřeme náplní a ozdobíme.
6
Příprava náplně: krystalový cukr rozehřejeme na karamel, zalijeme 1 dl horké vody a necháme rozvařit. Ve zbývající vodě rozmícháme mouku a za stálého míchání ji vlejeme do karamelu a uvaříme hustou kaši.
7
Po mírném vychlazení ji vymícháme s máslem a moučkovým cukrem.
8
Neděste se většího množství cukru, přepálením na karamel ztrácí cukr část své sladivosti. Krém není zdaleka tak sladký jako když se dělá z vařeného Salka.