Jedla jsem ho v říjnu u tety s mou tetou a bratrancem. Byl výborný! Všem nám moc chutnal! (dokonce i pejskovi) ;-)
Vyskoušela jsem ho s mamkou u tety která ho pekla a moc nám chutnal. ( Dokonce i pejskovi Golden).
Já mám vyzkoušený tento poměr na piškot: Na 1 vejce 40g krupic.cukru, 40g pol. mouky, 1 polévková lžíce teplé vody, 1/4 čajové lžičky kypř. prášku. Takže na 5 vajec je to 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 2 ČL prášku do pečiva, na ochucení citronová kůra z 1 citronu a 1 vanilkový cukr. Bílky oddělte od žloutků. Z bílků (s přidáním špetky soli) vyšlehejte tuhý sníh, přimíchejte polovinu cukru a vyšlehejte dohladka. Zbytek cukru vyšlehejte se žloutky až zbělí (cca 4 min. !!!), po tžičjách přilívejte vodu a šlehejte ještě asi 1 minutu. Mouku prosijte a smíchejte s práškem do pečiva. Polovinu přimícháme do žloutkové hmoty. Potom opatrně přimícháme polovinu bílkového sněhu. Přidáme zbytek mouky, promícháme a nakonec dáme zbylý sníh. Troubu předehřejeme, dno formy vyložíme pečícím papírem a pečeme při 150 stupních necelou hodinu.
Daniella neviem prečo by som sa mala hnevať, ved takto vznikol vlastne nový zákusok
Lenka ja robím piškotu takto: 5vajec,200g polohrubej múky,pol prdopeču,150g kryštál. cukru.Bielka oddelím od žltkov a vyšľahám ich s cukrom,potom pridám žltka ešte vyšľahám,pridám múku s prdopečom.Pečiem 18 minút pri 180°C.
Já plát piškotu dělám z 4 vajec, 200 g cukru a 200 g polohrubé mouky, 6 lžic horké vody a 1/2 prášku do pečiva.
Snad se autorka nebude zlobit, ze jsem si vcera z jejiho receptu vypujcila pouze karamelovy krem, ale zrovna jsem vyndala z trouby roladu a premyslela, cim ji promazat. Tento krem je velice jednoduchy, rychly a moc dobry. Priste urcite upecu rezy se vsim vsudy a zatim davam obrovskou jednicku za krem.
Prosím o upřesnění upečených piškotů-tzn.5 vajec,kolik cukrů,mouky a jiných indegriencí.
Pane jo, po vánocích zas pěkná kalorická bomba, ale vypadá tak úžasně, že snad neodolám