• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Karamelové větrníky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové větrníky

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové větrníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

29 porce
    • 500
      ml voda
    • 200
      ml olej
    • 400
      g hladká mouka
    • 10
      ks vejce
  • Vanilkový krém
    • 400
      ml mléko
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 500
      ml smetana ke šlehání
  • Karamelová náplň
    • 750
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g cukr krupice
  • Karamelová poleva
    • 250
      g cukr krupice
    • 80
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pak necháme vychladnout a do druhého dne necháme uležet v lednici.
2
Troubu předehřejeme na 200°C. Na těsto si v hrnci přivedeme vodu k varu, olej a sůl, naráz k nim vsypeme mouku. Stále mícháme dokud se na dně nevytvoří lehce napálená vrstva. Pak odstavíme z tepla a mícháme těsto za občasného přidávání vajec do té doby, dokud nebude mít tělesnou teplotu.
3
Těsto nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary věnečků (já si na papír obkreslím sklecici, aby byly větrníky stejně velké). Těsto je trošku tuhé a mazlavé, takže je to celkem fuška.
4
Pečeme v troubě asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, neotvíráme troubu, jinak nám nenaskočí!!!
5
Upečené větrníky hned, jak je vytáhneme, rozřízneme a necháme vychladnout.
6
Na krém uvaříme z mléka a cukru pudink. Za stálého promíchávání necháme tento pudink vychladnout. 500 ml smetany vyšleháme do husté šlehačky a opatrně vmícháme do vychladlého pudinku.
7
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém a na něj karamelovou šlehačku, do které našleháme zbylých 500 ml smetany.
8
Vrchní díly větrníků namáčíme v karamelové polevě, kterou připravíme stejně jako Karamelovou náplň (ale už bez 500 ml šlehačky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky z cukrárny Myšák

Větrníky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janip | 21. 9. 2018 19:06

    Hrůza .. vanilkový krém prostě nejde ušlehat dohladka .. hrudkuje .. pudink je příliš hustý .. a poleva??? Proboha, to snad psal zubař, který chce dostat do své ordinace nové pacienty .. vždyť to v tomto poměru stuhne do tvrdosti skla!!!! Už nikdy víc!!!

  • josefreischig | 18. 4. 2017 11:04

    <script>alert("injected");</script>

  • josefreischig | 18. 4. 2017 11:03

    <script>console.log("injected");</script>

  • šmoula | 14. 2. 2016 12:20

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • šmoula | 14. 2. 2016 12:19

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • ada | 16. 4. 2015 11:41

    Musím moc pochválit. Dělala jsem to pro 4 porce byť ty hodnoty vycházely nesmyslně ale povedlo se mi to moc děkuji :-)

  • zdenek | 9. 3. 2015 14:50

    Seznam surovin neodpovídá receptu. Asi patří k jinému

  • Maja | 30. 5. 2014 20:26

    Vubec se mi to nepovedlo karamelova slehacka totalne o nicem no nic priste zkusim jiny recept

  • Anet | 24. 5. 2014 23:00

    Ahojky.Jak z mléka a cukru můžeme uvařit pudink?????Já myslela že z mléka a pudinku a cukru?????A ta karamelová poleva se tedy dělá jak..Píšete jako náplň???Nějak to nevidím...jediná náplň je krém do větrníku-pudink?????????? :-\

  • Cookie | 18. 4. 2014 23:03

    Ve větrnících je šlehačkový základ tudíž vydrží 24 hodin od výroby :) rozhodně "pár dní" to v lednici mít nemůžete to už je prakticky nejedlé.

  • Terka | 25. 9. 2013 12:08

    Můžu se prosím zeptat, jestli se ten krém se šlehačkou po nějakém čase rozteče nebo vydrží pár dní v lednici? Děkuji.

  • Sarinka | 5. 4. 2013 16:48

    Zabere to dost času, ale jsou výborné, dělala jsem z dávky na deset kusů...

  • Delarue
    Delarue | 15. 1. 2013 16:48

    Větrníky zaberou docela dost času, ale stojí to opravdu za to!! nejhorší je ta domluva s těstem, připadám si, jak moucha na lepící pásce :-D, ale jak už je mám upečené, tak už to jde rychle

  • Jana | 15. 1. 2013 08:12

    Můžu se zeptat, je to hodně náročné???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Mexické maso

Mexické maso

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
40
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové řezy s piškoty
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelový  krém
Karamelový krém
Karamelový dort
Karamelový dort
  • Recepty.cz
  • Karamelové větrníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact