Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pak necháme vychladnout a do druhého dne necháme uležet v lednici.
2
Troubu předehřejeme na 200°C. Na těsto si v hrnci přivedeme vodu k varu, olej a sůl, naráz k nim vsypeme mouku. Stále mícháme dokud se na dně nevytvoří lehce napálená vrstva. Pak odstavíme z tepla a mícháme těsto za občasného přidávání vajec do té doby, dokud nebude mít tělesnou teplotu.
3
Těsto nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary věnečků (já si na papír obkreslím sklecici, aby byly větrníky stejně velké). Těsto je trošku tuhé a mazlavé, takže je to celkem fuška.
4
Pečeme v troubě asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, neotvíráme troubu, jinak nám nenaskočí!!!
5
Upečené větrníky hned, jak je vytáhneme, rozřízneme a necháme vychladnout.
6
Na krém uvaříme z mléka a cukru pudink. Za stálého promíchávání necháme tento pudink vychladnout. 500 ml smetany vyšleháme do husté šlehačky a opatrně vmícháme do vychladlého pudinku.
7
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém a na něj karamelovou šlehačku, do které našleháme zbylých 500 ml smetany.
8
Vrchní díly větrníků namáčíme v karamelové polevě, kterou připravíme stejně jako Karamelovou náplň (ale už bez 500 ml šlehačky).
Hrůza .. vanilkový krém prostě nejde ušlehat dohladka .. hrudkuje .. pudink je příliš hustý .. a poleva??? Proboha, to snad psal zubař, který chce dostat do své ordinace nové pacienty .. vždyť to v tomto poměru stuhne do tvrdosti skla!!!! Už nikdy víc!!!
Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super.
Díky za recept nemá chybu.
Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
šmoula
|14. 2. 2016 12:19
Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super.
Díky za recept nemá chybu.
Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
ada
|16. 4. 2015 11:41
Musím moc pochválit. Dělala jsem to pro 4 porce byť ty hodnoty vycházely nesmyslně ale povedlo se mi to moc děkuji :-)
zdenek
|9. 3. 2015 14:50
Seznam surovin neodpovídá receptu. Asi patří k jinému
Maja
|30. 5. 2014 20:26
Vubec se mi to nepovedlo karamelova slehacka totalne o nicem no nic priste zkusim jiny recept
Anet
|24. 5. 2014 23:00
Ahojky.Jak z mléka a cukru můžeme uvařit pudink?????Já myslela že z mléka a pudinku a cukru?????A ta karamelová poleva se tedy dělá jak..Píšete jako náplň???Nějak to nevidím...jediná náplň je krém do větrníku-pudink?????????? :-\
Cookie
|18. 4. 2014 23:03
Ve větrnících je šlehačkový základ tudíž vydrží 24 hodin od výroby :) rozhodně "pár dní" to v lednici mít nemůžete to už je prakticky nejedlé.
Terka
|25. 9. 2013 12:08
Můžu se prosím zeptat, jestli se ten krém se šlehačkou po nějakém čase rozteče nebo vydrží pár dní v lednici?
Děkuji.
Sarinka
|5. 4. 2013 16:48
Zabere to dost času, ale jsou výborné, dělala jsem z dávky na deset kusů...
Větrníky zaberou docela dost času, ale stojí to opravdu za to!! nejhorší je ta domluva s těstem, připadám si, jak moucha na lepící pásce :-D, ale jak už je mám upečené, tak už to jde rychle