• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Karamelové větrníky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové větrníky

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové větrníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

29 porce
    • 500
      ml voda
    • 200
      ml olej
    • 400
      g hladká mouka
    • 10
      ks vejce
  • Vanilkový krém
    • 400
      ml mléko
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 500
      ml smetana ke šlehání
  • Karamelová náplň
    • 750
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g cukr krupice
  • Karamelová poleva
    • 250
      g cukr krupice
    • 80
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pak necháme vychladnout a do druhého dne necháme uležet v lednici.
2
Troubu předehřejeme na 200°C. Na těsto si v hrnci přivedeme vodu k varu, olej a sůl, naráz k nim vsypeme mouku. Stále mícháme dokud se na dně nevytvoří lehce napálená vrstva. Pak odstavíme z tepla a mícháme těsto za občasného přidávání vajec do té doby, dokud nebude mít tělesnou teplotu.
3
Těsto nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary věnečků (já si na papír obkreslím sklecici, aby byly větrníky stejně velké). Těsto je trošku tuhé a mazlavé, takže je to celkem fuška.
4
Pečeme v troubě asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, neotvíráme troubu, jinak nám nenaskočí!!!
5
Upečené větrníky hned, jak je vytáhneme, rozřízneme a necháme vychladnout.
6
Na krém uvaříme z mléka a cukru pudink. Za stálého promíchávání necháme tento pudink vychladnout. 500 ml smetany vyšleháme do husté šlehačky a opatrně vmícháme do vychladlého pudinku.
7
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém a na něj karamelovou šlehačku, do které našleháme zbylých 500 ml smetany.
8
Vrchní díly větrníků namáčíme v karamelové polevě, kterou připravíme stejně jako Karamelovou náplň (ale už bez 500 ml šlehačky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky z cukrárny Myšák

Větrníky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janip | 21. 9. 2018 19:06

    Hrůza .. vanilkový krém prostě nejde ušlehat dohladka .. hrudkuje .. pudink je příliš hustý .. a poleva??? Proboha, to snad psal zubař, který chce dostat do své ordinace nové pacienty .. vždyť to v tomto poměru stuhne do tvrdosti skla!!!! Už nikdy víc!!!

  • josefreischig | 18. 4. 2017 11:04

    <script>alert("injected");</script>

  • josefreischig | 18. 4. 2017 11:03

    <script>console.log("injected");</script>

  • šmoula | 14. 2. 2016 12:20

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • šmoula | 14. 2. 2016 12:19

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • ada | 16. 4. 2015 11:41

    Musím moc pochválit. Dělala jsem to pro 4 porce byť ty hodnoty vycházely nesmyslně ale povedlo se mi to moc děkuji :-)

  • zdenek | 9. 3. 2015 14:50

    Seznam surovin neodpovídá receptu. Asi patří k jinému

  • Maja | 30. 5. 2014 20:26

    Vubec se mi to nepovedlo karamelova slehacka totalne o nicem no nic priste zkusim jiny recept

  • Anet | 24. 5. 2014 23:00

    Ahojky.Jak z mléka a cukru můžeme uvařit pudink?????Já myslela že z mléka a pudinku a cukru?????A ta karamelová poleva se tedy dělá jak..Píšete jako náplň???Nějak to nevidím...jediná náplň je krém do větrníku-pudink?????????? :-\

  • Cookie | 18. 4. 2014 23:03

    Ve větrnících je šlehačkový základ tudíž vydrží 24 hodin od výroby :) rozhodně "pár dní" to v lednici mít nemůžete to už je prakticky nejedlé.

  • Terka | 25. 9. 2013 12:08

    Můžu se prosím zeptat, jestli se ten krém se šlehačkou po nějakém čase rozteče nebo vydrží pár dní v lednici? Děkuji.

  • Sarinka | 5. 4. 2013 16:48

    Zabere to dost času, ale jsou výborné, dělala jsem z dávky na deset kusů...

  • Delarue
    Delarue | 15. 1. 2013 16:48

    Větrníky zaberou docela dost času, ale stojí to opravdu za to!! nejhorší je ta domluva s těstem, připadám si, jak moucha na lepící pásce :-D, ale jak už je mám upečené, tak už to jde rychle

  • Jana | 15. 1. 2013 08:12

    Můžu se zeptat, je to hodně náročné???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

89
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
84
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
76
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
71
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
69
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové řezy s piškoty
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelový  krém
Karamelový krém
Karamelový dort
Karamelový dort
  • Recepty.cz
  • Karamelové větrníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact