• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Karamelové větrníky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové větrníky

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové větrníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

29 porce
    • 500
      ml voda
    • 200
      ml olej
    • 400
      g hladká mouka
    • 10
      ks vejce
  • Vanilkový krém
    • 400
      ml mléko
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 500
      ml smetana ke šlehání
  • Karamelová náplň
    • 750
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g cukr krupice
  • Karamelová poleva
    • 250
      g cukr krupice
    • 80
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pak necháme vychladnout a do druhého dne necháme uležet v lednici.
2
Troubu předehřejeme na 200°C. Na těsto si v hrnci přivedeme vodu k varu, olej a sůl, naráz k nim vsypeme mouku. Stále mícháme dokud se na dně nevytvoří lehce napálená vrstva. Pak odstavíme z tepla a mícháme těsto za občasného přidávání vajec do té doby, dokud nebude mít tělesnou teplotu.
3
Těsto nastříkáme na plech s pečícím papírem tvary věnečků (já si na papír obkreslím sklecici, aby byly větrníky stejně velké). Těsto je trošku tuhé a mazlavé, takže je to celkem fuška.
4
Pečeme v troubě asi 30 minut. Prvních 15 minut, než se větrníky nafouknou, neotvíráme troubu, jinak nám nenaskočí!!!
5
Upečené větrníky hned, jak je vytáhneme, rozřízneme a necháme vychladnout.
6
Na krém uvaříme z mléka a cukru pudink. Za stálého promíchávání necháme tento pudink vychladnout. 500 ml smetany vyšleháme do husté šlehačky a opatrně vmícháme do vychladlého pudinku.
7
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém a na něj karamelovou šlehačku, do které našleháme zbylých 500 ml smetany.
8
Vrchní díly větrníků namáčíme v karamelové polevě, kterou připravíme stejně jako Karamelovou náplň (ale už bez 500 ml šlehačky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky z cukrárny Myšák

Větrníky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janip | 21. 9. 2018 19:06

    Hrůza .. vanilkový krém prostě nejde ušlehat dohladka .. hrudkuje .. pudink je příliš hustý .. a poleva??? Proboha, to snad psal zubař, který chce dostat do své ordinace nové pacienty .. vždyť to v tomto poměru stuhne do tvrdosti skla!!!! Už nikdy víc!!!

  • josefreischig | 18. 4. 2017 11:04

    <script>alert("injected");</script>

  • josefreischig | 18. 4. 2017 11:03

    <script>console.log("injected");</script>

  • šmoula | 14. 2. 2016 12:20

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • šmoula | 14. 2. 2016 12:19

    Ahoj, všem právě jsem dopekla a naplnila. Z tohoto množství surovin jsem udělala luxusních 45 středně velikých větrníků, které se rozpadají na jazyku. Chuťově super. Díky za recept nemá chybu. Je tam hodně šlehačky a karamelu , ale výsledek stojí za to. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • ada | 16. 4. 2015 11:41

    Musím moc pochválit. Dělala jsem to pro 4 porce byť ty hodnoty vycházely nesmyslně ale povedlo se mi to moc děkuji :-)

  • zdenek | 9. 3. 2015 14:50

    Seznam surovin neodpovídá receptu. Asi patří k jinému

  • Maja | 30. 5. 2014 20:26

    Vubec se mi to nepovedlo karamelova slehacka totalne o nicem no nic priste zkusim jiny recept

  • Anet | 24. 5. 2014 23:00

    Ahojky.Jak z mléka a cukru můžeme uvařit pudink?????Já myslela že z mléka a pudinku a cukru?????A ta karamelová poleva se tedy dělá jak..Píšete jako náplň???Nějak to nevidím...jediná náplň je krém do větrníku-pudink?????????? :-\

  • Cookie | 18. 4. 2014 23:03

    Ve větrnících je šlehačkový základ tudíž vydrží 24 hodin od výroby :) rozhodně "pár dní" to v lednici mít nemůžete to už je prakticky nejedlé.

  • Terka | 25. 9. 2013 12:08

    Můžu se prosím zeptat, jestli se ten krém se šlehačkou po nějakém čase rozteče nebo vydrží pár dní v lednici? Děkuji.

  • Sarinka | 5. 4. 2013 16:48

    Zabere to dost času, ale jsou výborné, dělala jsem z dávky na deset kusů...

  • Delarue
    Delarue | 15. 1. 2013 16:48

    Větrníky zaberou docela dost času, ale stojí to opravdu za to!! nejhorší je ta domluva s těstem, připadám si, jak moucha na lepící pásce :-D, ale jak už je mám upečené, tak už to jde rychle

  • Jana | 15. 1. 2013 08:12

    Můžu se zeptat, je to hodně náročné???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

156
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
36
Francouzský dresing
Francouzský dresing
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové řezy s piškoty
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelový  krém
Karamelový krém
Karamelový dort
Karamelový dort
  • Recepty.cz
  • Karamelové větrníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact