Dortové oplatky seženete ve větším supermarketu, mívají je kulaté nebo obdélníkové. Chutnají jako lázeňské oplatky, ale jsou bez náplně.
jaké oplatky?
Karamel se musí míchat až se to spojí s tukem. Tuk dávám po malých kouskách a dělám to pozvolna.
tak jsem se pustila do výroby tohoto receptu a soptím. V hrnci mám tmavě hnědou nabeton tvrdou směs a dole mi plave rozpuštěný tuk . Zase jeden pokus, který skončí v popelnici !
Omlouvám se, mělo to být v cm, ale hodně záleží i na hustotě karamelu.
Jen "technická": 0,8 mm se bude zřejmě velice těžce odměřovat, vzhledem k tomu, že běžná dostupná měřidla pro domácnost mají jako nenižší jednotku až 1 mm :) A dostat do takového necelého milimetru ještě i celý burizon ... Ono tam má být spíš 0,8 cm, případně 8 mm.
Griláž..:-), moc dobre i bez burizonu!!
Lepší je tuk trochu tuhší, Hera je hodně měkká. Dělala jsem to i z Lukany.
Ivanka, to je pravda. Nie je tvrdý ako 100% tuk, ale zároveň sa v teple rýchlo netopí ako niektoré ostatné tuky. Aj pečie sa z neho výborne.
Smetol je zde na Vysočině k mání sotva před vánoci. Mamka mě učila, že jen z něho je nejlepší kakaová poleva.
Používam Heru a kryštáľový cukor bez burizónov:)Robievam to každé Vianoce je to vešmi dobré. Teraz vyskúšam s tými burizónmi.
Smetol je bežný tuk na pečenie, nie je to 100% - ný tuk.
Jaký typ tuku je Smetol? Je to normální tuk na pečení, nebo je to 100% tuk?