• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      ks smetol
    • 1
      ks salko
    • dortové oplatky
    • 140
      ks vlašské ořechy (burisony)

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr rozpustíme na karamel a postupně přidáme na plátky rozkrájený tuk. Do této směsi pomalu lijeme Salko. Vařime, dokud se směs nespojí a nezačne bublat. Sundáme z plotny a přidáme ořechy (nakrájené na drobné kousky i namleté).
2
Ja dávám trošku méně ořechů a přidám neslazené burisony. Do oplatků dáme karamel asi 0,8 mm, mírně zatížíme a necháme zatuhnout. Krájíme na tyčinky 4x1 cm. Můžeme polít čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Karamelové placičky s ořechy

Karamelové placičky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 25. 6. 2008 12:26

    Dortové oplatky seženete ve větším supermarketu, mívají je kulaté nebo obdélníkové. Chutnají jako lázeňské oplatky, ale jsou bez náplně.

  • Jana Tichá | 24. 6. 2008 18:03

    jaké oplatky?

  • Majka Rončáková | 18. 12. 2006 10:16

    Karamel se musí míchat až se to spojí s tukem. Tuk dávám po malých kouskách a dělám to pozvolna.

  • Eva Blažková | 16. 12. 2006 20:21

    tak jsem se pustila do výroby tohoto receptu a soptím. V hrnci mám tmavě hnědou nabeton tvrdou směs a dole mi plave rozpuštěný tuk . Zase jeden pokus, který skončí v popelnici !

  • Majka Rončáková | 27. 11. 2006 10:36

    Omlouvám se, mělo to být v cm, ale hodně záleží i na hustotě karamelu.

  • Petra Albrechtová | 26. 11. 2006 18:19

    Jen "technická": 0,8 mm se bude zřejmě velice těžce odměřovat, vzhledem k tomu, že běžná dostupná měřidla pro domácnost mají jako nenižší jednotku až 1 mm :) A dostat do takového necelého milimetru ještě i celý burizon ... Ono tam má být spíš 0,8 cm, případně 8 mm.

  • Nina | 24. 11. 2006 20:02

    Griláž..:-), moc dobre i bez burizonu!!

  • Majka Rončáková | 24. 11. 2006 09:21

    Lepší je tuk trochu tuhší, Hera je hodně měkká. Dělala jsem to i z Lukany.

  • Tereza Jarčušková | 24. 11. 2006 08:28

    Ivanka, to je pravda. Nie je tvrdý ako 100% tuk, ale zároveň sa v teple rýchlo netopí ako niektoré ostatné tuky. Aj pečie sa z neho výborne.

  • Ivana | 24. 11. 2006 07:35

    Smetol je zde na Vysočině k mání sotva před vánoci. Mamka mě učila, že jen z něho je nejlepší kakaová poleva.

  • Martina N | 23. 11. 2006 16:12

    Používam Heru a kryštáľový cukor bez burizónov:)Robievam to každé Vianoce je to vešmi dobré. Teraz vyskúšam s tými burizónmi.

  • Tereza Jarčušková | 23. 11. 2006 14:22

    Smetol je bežný tuk na pečenie, nie je to 100% - ný tuk.

  • Gábina Houšková | 23. 11. 2006 13:48

    Jaký typ tuku je Smetol? Je to normální tuk na pečení, nebo je to 100% tuk?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Vafle Cukroví Vaření Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dortové oplatky Moučkový cukr Salko Smetol Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Perník II.

Perník II.

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

93
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
58
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
57
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
53
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Karamelové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact