• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Karamelové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      ks smetol
    • 1
      ks salko
    • dortové oplatky
    • 140
      ks vlašské ořechy (burisony)

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr rozpustíme na karamel a postupně přidáme na plátky rozkrájený tuk. Do této směsi pomalu lijeme Salko. Vařime, dokud se směs nespojí a nezačne bublat. Sundáme z plotny a přidáme ořechy (nakrájené na drobné kousky i namleté).
2
Ja dávám trošku méně ořechů a přidám neslazené burisony. Do oplatků dáme karamel asi 0,8 mm, mírně zatížíme a necháme zatuhnout. Krájíme na tyčinky 4x1 cm. Můžeme polít čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Karamelové placičky s ořechy

Karamelové placičky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 25. 6. 2008 12:26

    Dortové oplatky seženete ve větším supermarketu, mívají je kulaté nebo obdélníkové. Chutnají jako lázeňské oplatky, ale jsou bez náplně.

  • Jana Tichá | 24. 6. 2008 18:03

    jaké oplatky?

  • Majka Rončáková | 18. 12. 2006 10:16

    Karamel se musí míchat až se to spojí s tukem. Tuk dávám po malých kouskách a dělám to pozvolna.

  • Eva Blažková | 16. 12. 2006 20:21

    tak jsem se pustila do výroby tohoto receptu a soptím. V hrnci mám tmavě hnědou nabeton tvrdou směs a dole mi plave rozpuštěný tuk . Zase jeden pokus, který skončí v popelnici !

  • Majka Rončáková | 27. 11. 2006 10:36

    Omlouvám se, mělo to být v cm, ale hodně záleží i na hustotě karamelu.

  • Petra Albrechtová | 26. 11. 2006 18:19

    Jen "technická": 0,8 mm se bude zřejmě velice těžce odměřovat, vzhledem k tomu, že běžná dostupná měřidla pro domácnost mají jako nenižší jednotku až 1 mm :) A dostat do takového necelého milimetru ještě i celý burizon ... Ono tam má být spíš 0,8 cm, případně 8 mm.

  • Nina | 24. 11. 2006 20:02

    Griláž..:-), moc dobre i bez burizonu!!

  • Majka Rončáková | 24. 11. 2006 09:21

    Lepší je tuk trochu tuhší, Hera je hodně měkká. Dělala jsem to i z Lukany.

  • Tereza Jarčušková | 24. 11. 2006 08:28

    Ivanka, to je pravda. Nie je tvrdý ako 100% tuk, ale zároveň sa v teple rýchlo netopí ako niektoré ostatné tuky. Aj pečie sa z neho výborne.

  • Ivana | 24. 11. 2006 07:35

    Smetol je zde na Vysočině k mání sotva před vánoci. Mamka mě učila, že jen z něho je nejlepší kakaová poleva.

  • Martina N | 23. 11. 2006 16:12

    Používam Heru a kryštáľový cukor bez burizónov:)Robievam to každé Vianoce je to vešmi dobré. Teraz vyskúšam s tými burizónmi.

  • Tereza Jarčušková | 23. 11. 2006 14:22

    Smetol je bežný tuk na pečenie, nie je to 100% - ný tuk.

  • Gábina Houšková | 23. 11. 2006 13:48

    Jaký typ tuku je Smetol? Je to normální tuk na pečení, nebo je to 100% tuk?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Vafle Cukroví Vaření Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dortové oplatky Moučkový cukr Salko Smetol Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

69
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
28
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
25
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
24
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Karamelové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact