Z mouky, tuku, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a cit. kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičkek vykrajujeme rohlíčky. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180 °C.
2
Uzavřenou plechovku kondenzovaného mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny, potom má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.
3
S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čoko polevy, může být i bílá. (Je lepší, když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte). Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
4
Recept je od paní Laďky z mimibazaru a cukroví je opravdu vynikající.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
dagmar
|3. 12. 2016 15:32
:-D
dagmar
|3. 12. 2016 15:30
kakaové těsto pečeme dorůžova?? :-D :-D :-D
Maruš
|10. 11. 2014 17:15
Proč vařit plechovku kond.mléka jak dlouho,když se dá koupit karamelové už hotové!!!! :-D
recepty 73
|30. 11. 2009 08:07
Souhlasím!Moje babička by se ale papiňáku nedotkla ani za milion...,natož do něj ještě strkat plechovku!To by jí raději vařila 24hodin!
Miroslava Severová
|30. 11. 2009 07:53
Už jsme tady o tom diskutovali vícekrát, vařit kondenzované mléko salko 1, 2 nebo dokonce 3 je zbytečné.Stačí si dát 1 i více mlék do papiňáku, zalít vodou asi do třičtvrtě plechovky, zavřít a když se začne vařit nechat 1/2 hodiny. To stačí, pak již postupujeme stejně, nechat vychladnout , otevřít ....