Rovnaké množstvo tuku a cukru sa používa v mnohých receptoch, či už do cesta alebo do plnky. Z tohto množstva sa dajú naplniť necelé dva balíky tortových oplatiek, ktoré naopak kalórií veľa nemajú. Lepím dohromady maximálne 4 oplatky, lepšie sa krájajú. A že to nie je žiadny "originál"? To asi nie je, poznám ich už niekoľko desaťročí, ale u nás sa bez nich nezaobídu žiadne sviatky.
U nás sa tomu hovorí grilážky.
Energetická bomba, to ano, nevidím v tom žádný originál, jedině snad, že je to rychlé.
Moc dobré, patří mezi nejlepší cukroví, které jsem letos dělala. Dávám 1.
Je to skvělé!!! Polevu jsem nedala, krájela jsem to pilkovým nožem a šlo to báječně . Dík
Dělám podobně, akorát nedávám ořechy, ale po uvaření karamelu vmíchám asi půlku sáčku rýžových burizonů. Polevu už nedávám, je to až dost sladké. Ale doporučuji, není to obtížné.
Tohle dělává moje maminka....opravdu výborné.Oplatky mírně zvlhnou a nasáknou krémem.Jen si vzpomínám,že občas byl problém s krájením..:o))