V kastrůlku se silnějším dnem necháme zkaramelizovat cukr, ve kterém opražíme sekané ořechy. Přidáme rozpušťenou Heru a nakonec Salko. Na mírném ohni vaříme 7 minut. Směs natřeme mezi oplatky (lepší jsou oplatky s hrubší strukturou, směs v nich lépe drží), zatížíme a necháme do druhého dne. Polijeme čokoládovou polevou a krájíme na malé kousíčky - nejlépe pilkovým nožem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andra
|12. 10. 2007 12:46
Rovnaké množstvo tuku a cukru sa používa v mnohých receptoch, či už do cesta alebo do plnky. Z tohto množstva sa dajú naplniť necelé dva balíky tortových oplatiek, ktoré naopak kalórií veľa nemajú. Lepím dohromady maximálne 4 oplatky, lepšie sa krájajú. A že to nie je žiadny "originál"? To asi nie je, poznám ich už niekoľko desaťročí, ale u nás sa bez nich nezaobídu žiadne sviatky.
Tereza J.
|12. 10. 2007 11:27
U nás sa tomu hovorí grilážky.
Petra P.
|12. 10. 2007 08:38
Energetická bomba, to ano, nevidím v tom žádný originál, jedině snad, že je to rychlé.
Ivana
|20. 12. 2006 09:21
Moc dobré, patří mezi nejlepší cukroví, které jsem letos dělala. Dávám 1.
Marta Kubicová
|7. 6. 2006 08:31
Je to skvělé!!! Polevu jsem nedala, krájela jsem to pilkovým nožem a šlo to báječně . Dík
Dana
|1. 6. 2006 10:17
Dělám podobně, akorát nedávám ořechy, ale po uvaření karamelu vmíchám asi půlku sáčku rýžových burizonů. Polevu už nedávám, je to až dost sladké. Ale doporučuji, není to obtížné.
Jana Kutačová
|1. 6. 2006 08:59
Tohle dělává moje maminka....opravdu výborné.Oplatky mírně zvlhnou a nasáknou krémem.Jen si vzpomínám,že občas byl problém s krájením..:o))