• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy s piškoty
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové řezy s piškoty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 67
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové řezy s piškoty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      sklenice cukr
    • 0,50
      sklenice olej
    • 1
      sklenice mléko vlažné
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
  • Krém
    • 1
      ks salko vařené
    • 1
      kostka tuk Hera nebo Zlatá Haná
  • Ostatní
    • džem
    • 1
      balení dětské piškoty
    • hnědý rum nebo čaj

Postup přípravy receptu

1
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny.
2
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní, prášek promícháme s moukou. Těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený velký plech a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C (horkovzduch) - sáhneme prstem zda se povrch nelepí. Po vychladnutí potřeme pikantním džemem (můžeme využít nějaký tekoucí) - nemusíme šetřit. Na něj pokládáme hezky v řadách těsně vedle sebe dětské piškoty, které jsme namočili do rumu s vodou nebo šťávy nebo čaje. Nejlépe to jde, když si na dvouzubou vidličku napíchnete piškot a potopíte na moment do tekutiny.
3
Na navlhčené piškoty namažeme krém (vyšleháme dohromady Salko s tukem), uhladíme a potom ozdobně vidličkou na něm děláme vlnovky. Případně můžeme lehce přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
4
Rada: je výhodné těch plechovek Salka vařit víc, pak si je označit datumem, kdy se vařily a tak do 3 měsíců spotřebovat. Nekazí se, ale začínají karamelizovat (jsou v nich drobné krystalky). Vařené Salko využijete i na jiné recepty - je jich tu spousta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 2. 2017 10:32

    Krystalový. Popravdě, u nás doma práškový nemáme už hodně let. Používáme jen třtinový, i do receptů, kde je uveden práškový. A zatím s tím nebyl problém. Jen jednou jsem opravdu potřebovala práškový, tak jsem si ten třtinový rozemlela v robotu. Ale u receptů, kde se šlehá vejce s cukrem, je vždy myšlen krystalový cukr.

  • Andrea | 14. 1. 2016 20:38

    nepečiem často tak prepáčte túto otázku ale cukor kryštálový alebo práškový ďakujem :-[

  • Andrea | 14. 1. 2016 20:38

    nepečiem často tak prepáčte túto otázku ale cukor kryštálový alebo práškový ďakujem :-[

  • linda klein | 12. 3. 2015 17:17

    Skvele rezy! Piskoty jsem namacela stridave do kavy a do rumu, na krem jsem pouzila maslo. Povrch jsem pocakala cokoladovou polevou. Cim jsou rezy ulezelejsi, tim jsou lahodnejsi. Doporucuji a velmi dekuji za recept.

  • Veronika | 27. 9. 2013 16:20

    Velmi děkuji za tento recept. Doma velikánský úspěch. Dělám je každé návštěvě do měsíce cca 3x. Fakt mňamka :)

  • ZanetaL | 9. 1. 2013 16:38

    Tyhle rezy jsou uplne famozni. Kazdemu stacily jen dva kousky ale za chvilku si pridavali. Rezy je dobre delat den dopredu aby salko vice stuhlo a neteklo. Budu delat porad! <3 Vrele doporucuji pro toho kdo ma rad sladke nebo pro deti!

  • littleturtle | 16. 11. 2011 13:02

    Miluju <3 Místo marmelády dávám nutelu, přidávám ještě banány a nahoru strouhám čokoládu.

  • Stribulová | 4. 10. 2011 07:13

    I u nás jsou velmi oblíbené :-* .

  • thellma | 22. 9. 2011 14:24

    To byla tedy kalorická bomba, ale moc dobré.

  • Ivet | 18. 4. 2011 12:03

    Tip : Salko nemusite doma varit. Da sa kupit aj hotove Salko karamelove. (Billa). Je tuhe a ked ho zmiesate s 250 g masla, krem je husty a krasne stuhne.

  • lusyl_k
    lusyl_k | 9. 1. 2011 11:47

    Výborné, dávala jsem meruňkový džem a bylo to vynikající. Piškoty jen do rumu. A neměla jsem čokoládu na posypání, tak mi posloužilo granko - na chuti to rozhodně neubralo. Korpus je krásně vláčný, žádná suchá dusivá buchta. ;-)

  • Eva Skálová | 29. 5. 2010 16:11

    Mému krému se taky nechtělo moc tuhnout, tak jsem uvařila ještě ze čtvrt litru mléka tužší pudink a nastavila krém pudinkem. Marmeládu jsem dala meruňkovou a příště mezi piškoty dám ještě kousky kompotovaných meruněk. Jedničkami od naší rodiny jsme těmto řezům pomohli zase mezi první stovku, protože určitě stojí za povšimnutí.

  • Dáša Benešová | 18. 5. 2010 22:14

    řezy jsem dělala,byly výborné,jen mě ani trochu neztuhl krém,dala jsem salko se zlatou hanou,jak je v receptu a nic,příště dám máslo a snad to bude lepší

  • venyss venyss | 2. 5. 2010 10:53

    Mám vyzkoušeno, jsou výborné,jen na ty piškoty jsem vypatlala asi čtvrtku rumu,ale to teda byla dobrota! Děti to sice nechtěli,ale dospělý si pochutnali :-).1.

  • marie rusnokova | 27. 4. 2010 08:08

    Řezy jsou moc dobré,trošičku jsem je vylepšila,dala jsem na namáčené piškoty nakrájený banán-suprová chuť.

  • Mirka Kalousová | 22. 4. 2010 12:36

    O víkendu jsem tyto řezy upekla. Celá rodina si pochutnala. Byly výborné, dobrá chuť, vláčné, super.

  • Maruška * | 10. 2. 2010 14:39

    Přidávám jenom malou zkušenost :))) Pokud namáčím piškoty do rumu, dávám na 1 dcl rumu asi 1 dcl černého čaje, příp vody a 1 - 2 kávové lřičky moučkového cukru. Podle potřeby připravím požadované množství tekutiny.Každý piškot vždy celý ponořím do tekutiny a hned vyndám. Zůstane tak akorát celý zvlhčený, ale ne rozmočený. Prokládám tak krém u řezů nebo dortu.Tyto řezy jsem sice ještě nepekla, ale určitě je při vhodné příležitosti vyzkouším, vypadají velice zajímavě.

  • Anna Vobroučková | 11. 5. 2009 16:33

    ještě doplním místo tuku je dobré máslo

  • Anna Vobroučková | 11. 5. 2009 16:32

    Dělala jsem tyto řezy na oslavu,všem chutnaly,dostala jsem pochvalu i od sestry cuktářky,piškoty jsem máčela jen do rumu a mermeládu jsem použila malinovorybízovou domácí.dávám 1

  • Zuzana Šindlerová | 9. 3. 2009 12:06

    Výborný moučník, vypadá pracný, ale vůbec není, piškoty jsem namáčela na střídačku do rumu a kávy, opravdu vynikající. Děkuji a dávám !

  • Vava - | 22. 9. 2008 00:23

    Dvě sklenky mouky, každá o objemu 200 ml.

  • Andrea Manová | 20. 9. 2008 16:03

    Jedna sklenice o objemu 200ml nebo 2 sklenice o objemu 200ml?

  • Romana Vohradníková | 11. 2. 2008 16:57

    O víkendu jsem vyzkoušela a měla jsem s nimi obrovský úspěch. Opravdu super, dávám jedničku s hvězdičkou!!!

  • Hana Valentová | 10. 2. 2008 14:43

    Piškoty jsem namáčelado rumu a spotřebovala jsem snad půl litra, je to dobrota, akorát doporučuju jeden piškot do rumu a jeden třeba do kávy a do krému určitě ne Heru, ale máslo. Vrch jsem posypala strouhanou čokoládou.

  • Klára Keselyova | 2. 2. 2008 14:33

    Na tieto rezy, bez tých piškót dávam na hrubo pokrájané a na sucho opečené vlašské orechy. Je to veľmi dobré skúste.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Džem Hnědý rum Kakao Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Trdelníky

Trdelníky

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

82
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
75
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
57
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
55
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
50
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Karamelové řezy II.
Karamelové řezy II.
Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy od Gizky
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové větrníky
Karamelové větrníky
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelový  krém
Karamelový krém
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy s piškoty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact