• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy od Gizky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové řezy od Gizky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové řezy od Gizky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 200
      g ořechy mleté
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce vlažná voda
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Náplň
    • 1
      plechovka salko uvařené
    • 250
      g palmarín (nebo Hera)
  • Na ozdobu
    • 100
      g nasekané ořechy (100-150) - opražené

Postup přípravy receptu

1
Den předem uvaříme Salko 1-1 1/2 hodiny.
2
Žloutky + cukr + vodu vymícháme do pěny, ořechy, strouhanku, mouku a prášek do pečiva smícháme a po trošce přidáváme ke žloutkům, nakonec přidáme ze šesti bílků tuhý sníh. Pečeme na menším papírem vystlaném plechu na 170 °C.
3
Krém: Salko a Palmarín vyšleháme do pěny a natřeme na vychladlé těsto. Krém hustě posypeme na hrubo nasekanými a opraženými ořechy.
4
Poznámka: Gizka, je moje sestra od které mám tento recept. Ona ho také dostala, od jedné své známé. Dnes jsem ho pekla už po několikáté a vždy má velký ohlas. Nevěsta si ho už u mne objednala na vánoce. Doufám, že i Vám bude chutnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája S
    Pája S | 12. 10. 2010 20:19

    Klárko,ten recept bude určo moc dobrý.Fotka je parádní.Musím vyzkoušet.Nějak jsem si ho nevšimla,až teď. :-[ :-)

  • Klára Keselyova | 17. 1. 2009 09:01

    Pani Danka, nepozerala som ten recept, ktorý spomínate, ale si myslím, že potom sú tu dva rozdiely. V ceste, aj na povrchu zákusku. Skúste tento a vyjedrite sa. Niekomu vyhovuje čokoládová poleva, no na tieto rezy sú potrebné opražené a nahrubo nasekané orechy.Ale za komentár ďakujem a prajem všetkým kucharkám krásny studený a slnečný výkend./mám rada zimné obdobie/ Klára

  • Danka Snášelová | 16. 1. 2009 23:30

    Podobný recept je zde pod názvem Řezy Snickers.Jediný rozdíl je, že do těsta se nedávají ořechy a vrch řezů se ještě polije čokoládovou polevou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Výjimečný den Svatba Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Nasekané ořechy Ořechy Palmarín Pečící papír Prášek do pečiva Salko Strouhanka Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Malý korpus

Malý korpus

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
18
Mletá směs s fazolemi
Mletá směs s fazolemi
18
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Blesk.cz Nový módní trend z Paříže? Oblékněte si chlupy!

Nový módní trend z Paříže? Oblékněte si chlupy!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové řezy II.
Karamelové řezy II.
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové větrníky
Karamelové větrníky
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy od Gizky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact