Žloutky, vodu, olej, cukr - ušleháme a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh. Upečeme piškot.
2
Krém: ze 150 g cukru uvaříme karamel, smícháme 1/4l mléka s 1 vanilkovým pudinkem a nalijeme do karamelu, vaříme dokud se karamel nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout. Utřeme máslo, žloutek, cukr smíchíme s karamelovou kaší, potřeme na vychladlý piškot a na povrch nastrouháme čokoládu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andra
|11. 3. 2007 19:30
Mirka, tento koláč som robila už 3x. Vždy som krém robila podľa tohto návodu a karamel sa bez problémov rozpustil. Musíte ho ale stále miešať a udržiavať silnejší oheň. Rezy sú veľmi dobré.
Mirka
|9. 3. 2007 23:51
Nevím jak autorce receptu, ale mě připadá hodně pošetilé lít do vřícího karamelu mléko s pudinkem (asi to nikdy nezkusila). Karamel totiž potřebuje několik minut na to, aby se v mléce rozpustil, co mu ale pudink nedovolí. Takže nejdřív mléko do karamelu, až potom pudink v trošce mléka.
Di
|23. 2. 2006 14:30
Pouze se cukr rozpustí v kastrolu. Lze ho předem trochu postříkat vodou. pozor aby příliš nezhnědl a nebyl hořký!
Jana Louny
|23. 2. 2006 08:01
Moc rada bych vyzkousela tento recept,ale nevim,jak se dela z cukru karamel.Jestli mi nekdo poradi.Dekuji
Romana
|21. 2. 2006 10:52
Dělám podobné řezy a jsou moc dobré. Do krému nedávám žloutek.