• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo (Hera)
    • 150
      g cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks žloutek
    • 120
      g lískové oříšky (Mleté)
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
  • Karamel
    • 1
      ks salko (Plechovka)
    • máslo
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme po pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech a upečeme.
2
**Karamel:** plechovku salka vaříme celou ponořenou do vody 2 hodiny. Po vychladnutí přelijeme karamel do mísy, přidáme máslo a utřeme dohladka. Vychladlé těsto rozkrájíme na trojúhelníčky, nožem namočeném v teplé vodě. Polijeme karamelem a po ztuhnutí čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 2. 2017 10:50

    Po přečtení vašeho arogantního komentáře jsem nejprve neměla chuť vám odpovídat, ale nakonec jsem se k tomu odhodlala. Bez urážky, všimla jste si názvu receptu? Vařením plechovky Salka se uvnitř vytvoří výborný karamel a nehrozí, že by se připálil. Kdybyste Salko nejprve vylila do hrnce a pak ho vařila ve vodní lázni, tak byste ho musela míchat a hrozilo by, že se připálí. Jiná varianta je, že si koupíte rovnou karamelizované Salko. Pak už není potřeba ho vařit a stačí pouze otevřít plechovku. I když jsem o hodně mladší než vy, tak taky nemám ráda polotovary (i lisotvé těsto si dělám domácí), karamel si radši přpravím z cukru, šlehačky a másla. Ale nebudu urážet ty, kteří k tomu použijí Salko.

  • Evelyn | 27. 1. 2017 23:22

    Proč proboha vaříte tu konzervu? To si myslíte, že vám změkne a tu potom do té polevy nakrájíte? Pokud by jste chtěly, aby vám Salko změklo tak stačí ponořit do volní lázně, ale Salko, nebo-li slazené zahuštěné mléko už je tekuté dost. Nejvíce mě dojalo vyjádření paní, že takto uvařené Salko má v ledničce a tam ji vydrží déle jak rok. Můžete mi některá z vás příležitostně vysvětlit proč to Salko vlastně vaříte? Jsem v téměř 60 letech tedy stále dostatečně nevzdělaná a i přes své množství uvařených a upečených potravin, kterými jsem zatím nikoho neotrávila, naprosto blbá. Ale možná to bude tím, že my si jako rodina spíše potrpíme na konzumaci potravin lehce stravitelných a do konzumace konzerv jako takových jsme se ještě nepustili. Mám ještě dotaz na to jak dlouho se potom vaří Salko v papírové krabici. Všem děkuji za vysvětlení, ráda bych příště manželovi udělala dort tak jak se má.

  • Jana | 4. 9. 2015 12:49

    Pokud narazíte na Salko v akci můžete si uvařit v tlakáči i více najednou (stačí opravdu jenom 1 hod. i o něco méně) V lednici vám uvařené a neotevřené vydrží víc než rok.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 12. 11. 2013 11:53

    Dobrý den, 3/4 neznamená 3 až 4, ale třičtvrtě. :-) Hezký den!

  • veronika | 12. 11. 2013 11:00

    3 az 4 sacky kypriciho prasku? neni to moc?

  • Zuzka
    Zuzka | 28. 2. 2011 12:30

    Výborné řezy, jen jsem neměla lískové oříšky, tak jsem dala mleté opražené mandle. Salko jsem zašlehávala po částech do másla a bylo to krásně husté. Nahoru jsem dala rozpuštěné Ledové kaštany. Zmizely za 1 den, díky za recept, dávám 1. To zkaramelizované Salko jsem si koupila v Globusu za Kč 37,-, ale ještě jsem ho nepoužila, měla jsem v zásobě uvařené.

  • venyss | 27. 2. 2011 20:23

    Teda byla výbornááááá,jen ten s tím karamelem mám stále potíže (s hustotou) a to bych řekla,že to vařím i déle,než dvě hodiny. Takže to bylo trošku tekutější a proteklo to skrz buchtu,ale chuť opravdu výborná! Doporučuji.

  • Eva1 | 25. 2. 2011 09:23

    Salko se dá vařit i v tlakové hrnci, pak se vaří pouze 1hodinu. Máslo jedno celé a může se přidat i trochu rumu, ale ne moc ať krém zase neteče ;-)

  • dudysek | 25. 2. 2011 08:51

    To je dobrý tip, mrknu po tom zkaramelizovaném, pokud nebude ještě dražší než obyč salko je :). Psala jsem příspěvek pod Evu a zjistila proč se mi to nepovedlo :)

  • dudysek | 25. 2. 2011 08:50

    Aha, tak to byl možná ten problém. Uvařila jsem totiž to salko a do toho teplého jsem dala trochu másla, které se rozpustilo. Takže správný postup má být takový, že uvařené Salko se nechá zchladit, pak se ušlehá máslo (kolik asi?) a do něho po částech zašlehat Salko. Tak díky, tu polevu jsem pokazila...

  • Eva1 | 24. 2. 2011 10:06

    To se stává, pokud je salko málo uvařené nebo se přidá ještě teplé. Já při šlehání jakéholiv krému utřu nejdříve máslo (zbělá) a pak po částech vešlehávám salko.

  • Zuzka
    Zuzka | 24. 2. 2011 08:58

    To dudysku nechápu, protože uvařené Salko je husté samo o sobě a máslo taky, takže když se smíchají tyto dvě suroviny, vznikne hustý krém, který nemůže stékat. Mimochodem už je v prodeji Salko karamel, které se nemusí vařit, už je hotové!!!

  • dudysek | 23. 2. 2011 18:57

    Dělala jsem dnes tuto buchtu, ale nějak se mi nepovedla ta poleva. Uvařené salko jsem smíchala s máslem (v receptu se nepíše kolik másla???), ale nevěděla jsem, jestli mám šlehat nebo stačí zamíchat. Poleva mi pak na buchtě stékala a neztuhla. Co dělám špatně? Chutově to jinak bylo výnikající !!!

  • Hana Bulínová | 3. 10. 2009 14:20

    Chlapy se po tom můžou utlouct. Díky moc:-))

  • Hospodyňka | 2. 1. 2007 08:58

    Je to strašně dobré! Ovšem vhodnější asi jen na slavnostnější příležitosti (finance, kalorie...) Cukru v těstě by se dalo trošku ubrat, ale ta chuť ořechového těsta s karamelovým krémem... Mňam. Polevu jsem taky vynechala

  • Jitka Sobotková | 1. 11. 2006 21:58

    Kdysi jsem tuhletu dobrůtku ochutnala u známých,ale recept jsem neměla.Jsem ráda,že jsem ho našla tady.Zkusím v sobotu a dám věeět.

  • Jana Mrázová | 14. 12. 2005 21:55

    Všem moc chutnali! Měla jsem obrovský úspěch! Na mě jsou moc sladké. Ale zařadila jsem je mezi oblíbené!:-)

  • DS | 14. 12. 2005 09:34

    dělám jako vánoční cukroví, nakrájím na malé obdélníčky a všem to opravdu MOC chutná. (Používám ořechny vlašské)

  • Petra Š. | 3. 12. 2005 21:36

    Tyto řezy jsou výborné. Našla jsem tento recept někde v nějakém časopise, ale do těsta se nedává vůbec kypřící prášek. A i bez něj je těsto vláčné a jemné. A Salko vařím v hrnci "jen" 1,5 hodiny. A polevu posypu nekrájenými vlašskými ořechy.

  • Martina Ludvíková | 9. 10. 2005 11:10

    Nic úžasnějšího jsem zatím já ani všechny naše návštěvy nejedla. Vřele doporučuji všem.

  • Abies Alba | 20. 4. 2005 14:57

    Tuhle variantu jsem ještě neslyšela - Salko do tlak. hrnce. Jak moc má být ponořené a na jaký tlak (mám 2 možnosti - nízký a vysoký) to dělat?

  • jennifer | 20. 4. 2005 14:28

    zase tak nárocné to není, Salko varím v papináku a stací na to 45 minut..jde to opravdu rychle

  • Alena | 28. 3. 2005 14:24

    Je to opravdu vynikající, jen ta čokoládová poleva je skoro zbytečná. Řezy jsou dost sladké i bez ní. Doporučuji!!!

  • Eva | 22. 3. 2005 13:30

    ÚŽASNÉ!!!Vyzkoušela jsem a vřele doporučuji. Moc dobré. Možná trochu náročnější na čas i peníze, ale vyplatí se, pokud chcete zapůsobit. Je to jak zákusek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Máslo Prášek do pečiva Salko Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

71
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se…
17
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka
16
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact