• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo (Hera)
    • 150
      g cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks žloutek
    • 120
      g lískové oříšky (Mleté)
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
  • Karamel
    • 1
      ks salko (Plechovka)
    • máslo
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme po pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech a upečeme.
2
**Karamel:** plechovku salka vaříme celou ponořenou do vody 2 hodiny. Po vychladnutí přelijeme karamel do mísy, přidáme máslo a utřeme dohladka. Vychladlé těsto rozkrájíme na trojúhelníčky, nožem namočeném v teplé vodě. Polijeme karamelem a po ztuhnutí čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 2. 2017 10:50

    Po přečtení vašeho arogantního komentáře jsem nejprve neměla chuť vám odpovídat, ale nakonec jsem se k tomu odhodlala. Bez urážky, všimla jste si názvu receptu? Vařením plechovky Salka se uvnitř vytvoří výborný karamel a nehrozí, že by se připálil. Kdybyste Salko nejprve vylila do hrnce a pak ho vařila ve vodní lázni, tak byste ho musela míchat a hrozilo by, že se připálí. Jiná varianta je, že si koupíte rovnou karamelizované Salko. Pak už není potřeba ho vařit a stačí pouze otevřít plechovku. I když jsem o hodně mladší než vy, tak taky nemám ráda polotovary (i lisotvé těsto si dělám domácí), karamel si radši přpravím z cukru, šlehačky a másla. Ale nebudu urážet ty, kteří k tomu použijí Salko.

  • Evelyn | 27. 1. 2017 23:22

    Proč proboha vaříte tu konzervu? To si myslíte, že vám změkne a tu potom do té polevy nakrájíte? Pokud by jste chtěly, aby vám Salko změklo tak stačí ponořit do volní lázně, ale Salko, nebo-li slazené zahuštěné mléko už je tekuté dost. Nejvíce mě dojalo vyjádření paní, že takto uvařené Salko má v ledničce a tam ji vydrží déle jak rok. Můžete mi některá z vás příležitostně vysvětlit proč to Salko vlastně vaříte? Jsem v téměř 60 letech tedy stále dostatečně nevzdělaná a i přes své množství uvařených a upečených potravin, kterými jsem zatím nikoho neotrávila, naprosto blbá. Ale možná to bude tím, že my si jako rodina spíše potrpíme na konzumaci potravin lehce stravitelných a do konzumace konzerv jako takových jsme se ještě nepustili. Mám ještě dotaz na to jak dlouho se potom vaří Salko v papírové krabici. Všem děkuji za vysvětlení, ráda bych příště manželovi udělala dort tak jak se má.

  • Jana | 4. 9. 2015 12:49

    Pokud narazíte na Salko v akci můžete si uvařit v tlakáči i více najednou (stačí opravdu jenom 1 hod. i o něco méně) V lednici vám uvařené a neotevřené vydrží víc než rok.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 12. 11. 2013 11:53

    Dobrý den, 3/4 neznamená 3 až 4, ale třičtvrtě. :-) Hezký den!

  • veronika | 12. 11. 2013 11:00

    3 az 4 sacky kypriciho prasku? neni to moc?

  • Zuzka
    Zuzka | 28. 2. 2011 12:30

    Výborné řezy, jen jsem neměla lískové oříšky, tak jsem dala mleté opražené mandle. Salko jsem zašlehávala po částech do másla a bylo to krásně husté. Nahoru jsem dala rozpuštěné Ledové kaštany. Zmizely za 1 den, díky za recept, dávám 1. To zkaramelizované Salko jsem si koupila v Globusu za Kč 37,-, ale ještě jsem ho nepoužila, měla jsem v zásobě uvařené.

  • venyss | 27. 2. 2011 20:23

    Teda byla výbornááááá,jen ten s tím karamelem mám stále potíže (s hustotou) a to bych řekla,že to vařím i déle,než dvě hodiny. Takže to bylo trošku tekutější a proteklo to skrz buchtu,ale chuť opravdu výborná! Doporučuji.

  • Eva1 | 25. 2. 2011 09:23

    Salko se dá vařit i v tlakové hrnci, pak se vaří pouze 1hodinu. Máslo jedno celé a může se přidat i trochu rumu, ale ne moc ať krém zase neteče ;-)

  • dudysek | 25. 2. 2011 08:51

    To je dobrý tip, mrknu po tom zkaramelizovaném, pokud nebude ještě dražší než obyč salko je :). Psala jsem příspěvek pod Evu a zjistila proč se mi to nepovedlo :)

  • dudysek | 25. 2. 2011 08:50

    Aha, tak to byl možná ten problém. Uvařila jsem totiž to salko a do toho teplého jsem dala trochu másla, které se rozpustilo. Takže správný postup má být takový, že uvařené Salko se nechá zchladit, pak se ušlehá máslo (kolik asi?) a do něho po částech zašlehat Salko. Tak díky, tu polevu jsem pokazila...

  • Eva1 | 24. 2. 2011 10:06

    To se stává, pokud je salko málo uvařené nebo se přidá ještě teplé. Já při šlehání jakéholiv krému utřu nejdříve máslo (zbělá) a pak po částech vešlehávám salko.

  • Zuzka
    Zuzka | 24. 2. 2011 08:58

    To dudysku nechápu, protože uvařené Salko je husté samo o sobě a máslo taky, takže když se smíchají tyto dvě suroviny, vznikne hustý krém, který nemůže stékat. Mimochodem už je v prodeji Salko karamel, které se nemusí vařit, už je hotové!!!

  • dudysek | 23. 2. 2011 18:57

    Dělala jsem dnes tuto buchtu, ale nějak se mi nepovedla ta poleva. Uvařené salko jsem smíchala s máslem (v receptu se nepíše kolik másla???), ale nevěděla jsem, jestli mám šlehat nebo stačí zamíchat. Poleva mi pak na buchtě stékala a neztuhla. Co dělám špatně? Chutově to jinak bylo výnikající !!!

  • Hana Bulínová | 3. 10. 2009 14:20

    Chlapy se po tom můžou utlouct. Díky moc:-))

  • Hospodyňka | 2. 1. 2007 08:58

    Je to strašně dobré! Ovšem vhodnější asi jen na slavnostnější příležitosti (finance, kalorie...) Cukru v těstě by se dalo trošku ubrat, ale ta chuť ořechového těsta s karamelovým krémem... Mňam. Polevu jsem taky vynechala

  • Jitka Sobotková | 1. 11. 2006 21:58

    Kdysi jsem tuhletu dobrůtku ochutnala u známých,ale recept jsem neměla.Jsem ráda,že jsem ho našla tady.Zkusím v sobotu a dám věeět.

  • Jana Mrázová | 14. 12. 2005 21:55

    Všem moc chutnali! Měla jsem obrovský úspěch! Na mě jsou moc sladké. Ale zařadila jsem je mezi oblíbené!:-)

  • DS | 14. 12. 2005 09:34

    dělám jako vánoční cukroví, nakrájím na malé obdélníčky a všem to opravdu MOC chutná. (Používám ořechny vlašské)

  • Petra Š. | 3. 12. 2005 21:36

    Tyto řezy jsou výborné. Našla jsem tento recept někde v nějakém časopise, ale do těsta se nedává vůbec kypřící prášek. A i bez něj je těsto vláčné a jemné. A Salko vařím v hrnci "jen" 1,5 hodiny. A polevu posypu nekrájenými vlašskými ořechy.

  • Martina Ludvíková | 9. 10. 2005 11:10

    Nic úžasnějšího jsem zatím já ani všechny naše návštěvy nejedla. Vřele doporučuji všem.

  • Abies Alba | 20. 4. 2005 14:57

    Tuhle variantu jsem ještě neslyšela - Salko do tlak. hrnce. Jak moc má být ponořené a na jaký tlak (mám 2 možnosti - nízký a vysoký) to dělat?

  • jennifer | 20. 4. 2005 14:28

    zase tak nárocné to není, Salko varím v papináku a stací na to 45 minut..jde to opravdu rychle

  • Alena | 28. 3. 2005 14:24

    Je to opravdu vynikající, jen ta čokoládová poleva je skoro zbytečná. Řezy jsou dost sladké i bez ní. Doporučuji!!!

  • Eva | 22. 3. 2005 13:30

    ÚŽASNÉ!!!Vyzkoušela jsem a vřele doporučuji. Moc dobré. Možná trochu náročnější na čas i peníze, ale vyplatí se, pokud chcete zapůsobit. Je to jak zákusek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Máslo Prášek do pečiva Salko Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Maková bábovka

Maková bábovka

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

40
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
29
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact