• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo (Hera)
    • 150
      g cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks žloutek
    • 120
      g lískové oříšky (Mleté)
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
  • Karamel
    • 1
      ks salko (Plechovka)
    • máslo
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme po pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech a upečeme.
2
**Karamel:** plechovku salka vaříme celou ponořenou do vody 2 hodiny. Po vychladnutí přelijeme karamel do mísy, přidáme máslo a utřeme dohladka. Vychladlé těsto rozkrájíme na trojúhelníčky, nožem namočeném v teplé vodě. Polijeme karamelem a po ztuhnutí čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 2. 2017 10:50

    Po přečtení vašeho arogantního komentáře jsem nejprve neměla chuť vám odpovídat, ale nakonec jsem se k tomu odhodlala. Bez urážky, všimla jste si názvu receptu? Vařením plechovky Salka se uvnitř vytvoří výborný karamel a nehrozí, že by se připálil. Kdybyste Salko nejprve vylila do hrnce a pak ho vařila ve vodní lázni, tak byste ho musela míchat a hrozilo by, že se připálí. Jiná varianta je, že si koupíte rovnou karamelizované Salko. Pak už není potřeba ho vařit a stačí pouze otevřít plechovku. I když jsem o hodně mladší než vy, tak taky nemám ráda polotovary (i lisotvé těsto si dělám domácí), karamel si radši přpravím z cukru, šlehačky a másla. Ale nebudu urážet ty, kteří k tomu použijí Salko.

  • Evelyn | 27. 1. 2017 23:22

    Proč proboha vaříte tu konzervu? To si myslíte, že vám změkne a tu potom do té polevy nakrájíte? Pokud by jste chtěly, aby vám Salko změklo tak stačí ponořit do volní lázně, ale Salko, nebo-li slazené zahuštěné mléko už je tekuté dost. Nejvíce mě dojalo vyjádření paní, že takto uvařené Salko má v ledničce a tam ji vydrží déle jak rok. Můžete mi některá z vás příležitostně vysvětlit proč to Salko vlastně vaříte? Jsem v téměř 60 letech tedy stále dostatečně nevzdělaná a i přes své množství uvařených a upečených potravin, kterými jsem zatím nikoho neotrávila, naprosto blbá. Ale možná to bude tím, že my si jako rodina spíše potrpíme na konzumaci potravin lehce stravitelných a do konzumace konzerv jako takových jsme se ještě nepustili. Mám ještě dotaz na to jak dlouho se potom vaří Salko v papírové krabici. Všem děkuji za vysvětlení, ráda bych příště manželovi udělala dort tak jak se má.

  • Jana | 4. 9. 2015 12:49

    Pokud narazíte na Salko v akci můžete si uvařit v tlakáči i více najednou (stačí opravdu jenom 1 hod. i o něco méně) V lednici vám uvařené a neotevřené vydrží víc než rok.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 12. 11. 2013 11:53

    Dobrý den, 3/4 neznamená 3 až 4, ale třičtvrtě. :-) Hezký den!

  • veronika | 12. 11. 2013 11:00

    3 az 4 sacky kypriciho prasku? neni to moc?

  • Zuzka
    Zuzka | 28. 2. 2011 12:30

    Výborné řezy, jen jsem neměla lískové oříšky, tak jsem dala mleté opražené mandle. Salko jsem zašlehávala po částech do másla a bylo to krásně husté. Nahoru jsem dala rozpuštěné Ledové kaštany. Zmizely za 1 den, díky za recept, dávám 1. To zkaramelizované Salko jsem si koupila v Globusu za Kč 37,-, ale ještě jsem ho nepoužila, měla jsem v zásobě uvařené.

  • venyss | 27. 2. 2011 20:23

    Teda byla výbornááááá,jen ten s tím karamelem mám stále potíže (s hustotou) a to bych řekla,že to vařím i déle,než dvě hodiny. Takže to bylo trošku tekutější a proteklo to skrz buchtu,ale chuť opravdu výborná! Doporučuji.

  • Eva1 | 25. 2. 2011 09:23

    Salko se dá vařit i v tlakové hrnci, pak se vaří pouze 1hodinu. Máslo jedno celé a může se přidat i trochu rumu, ale ne moc ať krém zase neteče ;-)

  • dudysek | 25. 2. 2011 08:51

    To je dobrý tip, mrknu po tom zkaramelizovaném, pokud nebude ještě dražší než obyč salko je :). Psala jsem příspěvek pod Evu a zjistila proč se mi to nepovedlo :)

  • dudysek | 25. 2. 2011 08:50

    Aha, tak to byl možná ten problém. Uvařila jsem totiž to salko a do toho teplého jsem dala trochu másla, které se rozpustilo. Takže správný postup má být takový, že uvařené Salko se nechá zchladit, pak se ušlehá máslo (kolik asi?) a do něho po částech zašlehat Salko. Tak díky, tu polevu jsem pokazila...

  • Eva1 | 24. 2. 2011 10:06

    To se stává, pokud je salko málo uvařené nebo se přidá ještě teplé. Já při šlehání jakéholiv krému utřu nejdříve máslo (zbělá) a pak po částech vešlehávám salko.

  • Zuzka
    Zuzka | 24. 2. 2011 08:58

    To dudysku nechápu, protože uvařené Salko je husté samo o sobě a máslo taky, takže když se smíchají tyto dvě suroviny, vznikne hustý krém, který nemůže stékat. Mimochodem už je v prodeji Salko karamel, které se nemusí vařit, už je hotové!!!

  • dudysek | 23. 2. 2011 18:57

    Dělala jsem dnes tuto buchtu, ale nějak se mi nepovedla ta poleva. Uvařené salko jsem smíchala s máslem (v receptu se nepíše kolik másla???), ale nevěděla jsem, jestli mám šlehat nebo stačí zamíchat. Poleva mi pak na buchtě stékala a neztuhla. Co dělám špatně? Chutově to jinak bylo výnikající !!!

  • Hana Bulínová | 3. 10. 2009 14:20

    Chlapy se po tom můžou utlouct. Díky moc:-))

  • Hospodyňka | 2. 1. 2007 08:58

    Je to strašně dobré! Ovšem vhodnější asi jen na slavnostnější příležitosti (finance, kalorie...) Cukru v těstě by se dalo trošku ubrat, ale ta chuť ořechového těsta s karamelovým krémem... Mňam. Polevu jsem taky vynechala

  • Jitka Sobotková | 1. 11. 2006 21:58

    Kdysi jsem tuhletu dobrůtku ochutnala u známých,ale recept jsem neměla.Jsem ráda,že jsem ho našla tady.Zkusím v sobotu a dám věeět.

  • Jana Mrázová | 14. 12. 2005 21:55

    Všem moc chutnali! Měla jsem obrovský úspěch! Na mě jsou moc sladké. Ale zařadila jsem je mezi oblíbené!:-)

  • DS | 14. 12. 2005 09:34

    dělám jako vánoční cukroví, nakrájím na malé obdélníčky a všem to opravdu MOC chutná. (Používám ořechny vlašské)

  • Petra Š. | 3. 12. 2005 21:36

    Tyto řezy jsou výborné. Našla jsem tento recept někde v nějakém časopise, ale do těsta se nedává vůbec kypřící prášek. A i bez něj je těsto vláčné a jemné. A Salko vařím v hrnci "jen" 1,5 hodiny. A polevu posypu nekrájenými vlašskými ořechy.

  • Martina Ludvíková | 9. 10. 2005 11:10

    Nic úžasnějšího jsem zatím já ani všechny naše návštěvy nejedla. Vřele doporučuji všem.

  • Abies Alba | 20. 4. 2005 14:57

    Tuhle variantu jsem ještě neslyšela - Salko do tlak. hrnce. Jak moc má být ponořené a na jaký tlak (mám 2 možnosti - nízký a vysoký) to dělat?

  • jennifer | 20. 4. 2005 14:28

    zase tak nárocné to není, Salko varím v papináku a stací na to 45 minut..jde to opravdu rychle

  • Alena | 28. 3. 2005 14:24

    Je to opravdu vynikající, jen ta čokoládová poleva je skoro zbytečná. Řezy jsou dost sladké i bez ní. Doporučuji!!!

  • Eva | 22. 3. 2005 13:30

    ÚŽASNÉ!!!Vyzkoušela jsem a vřele doporučuji. Moc dobré. Možná trochu náročnější na čas i peníze, ale vyplatí se, pokud chcete zapůsobit. Je to jak zákusek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Máslo Prášek do pečiva Salko Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

74
Jablíčka v pivním županu
Jablíčka v pivním županu
72
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvarůžků
35
Alláhova směs
Alláhova směs
23
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 3+1 rodiny Donutilových! Komik se předvedl v roli dědečka

3+1 rodiny Donutilových! Komik se předvedl v roli dědečka

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact