• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelové oplatkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové oplatkové řezy

autor: Eva1
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové oplatkové řezy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 200
      g mleté ořechy
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • dortové oplatky obdelníkový tvar
    • 50
      g ořechy nahrubo posekané
    • 50
      g čokoláda postrouhaná
  • N
    • 250
      g máslo
    • 1
      plechovka salko slazené slazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený oplatky (boky plechu potřeme tukem) a upečeme. Moučník necháme na plechu vychladnout, potřeme náplní a vrch posypeme nasucho opraženými ořechy a nastrouhanou čokoládou.
2
**Příprava náplně:** konzervu s kondenzovaným mlékem vaříme v hrnci s vodou 2 hodiny. Po vychladnutí umícháme se změklým máslem do pěny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barbarons
    barbarons | 22. 2. 2015 12:59

    Zdravím, včera jsem se rozhodla že udělám tento dezertík, neměla jsem mlété ořechy, tak jsem je nahradila perníkem na strouhání. Místo posypky jsem pocákala čokoládovou polevou. A i tak je to moc výborné :-) Takže děkuji za tento recept.

  • jarmila | 1. 12. 2013 19:20

    jsou moc sladke ale vyborne jeden kousek stači a jste naslazena na dva dny ;-) ;-) :-*

  • jarmila | 1. 12. 2013 19:17

    muže byt i hera

  • bábka sranda--- | 14. 10. 2013 18:05

    je to vyborné moje babičkato dělala kdys sem byla malá DELIKATES :-P <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 21:06

    výborné! Jsou sice pracné, ale prostě - luxusní :-) Rozhodně s máslem, já heru a podobné tuky nepoužívám, máslo je prostě máslo. Jelikož nám už vyrobili Karamelové salko, zkusila jsem jednou právě s ním, že si ušetřím práci... no, musím říct, že nene... lepší je to klasické bílé! :-! Přidám foto :-)

  • Renata | 23. 11. 2012 13:24

    Do takových krémů se dává máslo, Heru bych použila max. tu novou máslovou pro přípravu krémů. Já budu dělat zítra a určitě dám máslo :-)

  • Majka | 20. 11. 2012 17:09

    Dobrý den, dáváte máslo nebo Heru. :-)

  • xverax | 20. 7. 2012 08:26

    Výborné! Jen se po nich zaprášilo :))

  • Eva1 | 31. 1. 2011 20:16

    Recept je můj v původní verzi byl dobře i s ořechy, asi při zřizování nových stránek ořechy vypadly. Řezy jsou moc dobré. Zkoušela jsem více druhů karamelových řezů a tenhle recept u mě zvítězil. :-)

  • Leňka | 29. 1. 2011 06:21

    Děkuji :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 28. 1. 2011 13:53

    Tereza, těší mě, už je opraveno, díky za upozornění a mějte hezký den.

  • Leňka | 28. 1. 2011 10:44

    Díky za radu, ale o to mi vůbec nešlo. Já jsem si správný recept našla. Ale, co když někdo další si najde právě tento recept. A zase bude muset šmejdit po dalších receptech. Přece by recepty měly být kompletní. Někdy než přečtete všechny komentáře, tak za ten čas můžete mít upečeno. =-O Jde mi o to, že jsem už před týdnem upozorňovala a stále nic.

  • Klára K. | 28. 1. 2011 10:16

    Pozrite si "Karamelové reza od Gizky", tam to máte jasno, a už poriadne pár rokov

  • Leňka | 28. 1. 2011 08:32

    Doplní, prosím, někdo ty ořechy do těch ingrediencí receptu? Editor je stále nepřítomen? Jestli on se nejmenuje Hliník? :-\

  • Leňka | 21. 1. 2011 21:42

    Tak mám upečeno (dala jsem tam těch 200g mletých ořechů) a okraje už jsou okrájené, no a už spíš nejsou. Opravdu mňamózní. ;-)

  • Leňka | 20. 1. 2011 20:25

    Nechybí v ingrediencích do těsta ještě množství mletých ořechů? Na jiných stránkách uvádějí 200g, tady jsou jen napsané, že je smícháme se strouhankou, ale nevím kolik. Nebo jsem slepá? :-$

  • Lenka Pernicová | 20. 3. 2009 23:44

    Pro odlehčení receptu zkuste nápň nastavit bešamelem. Viz recept "Diplomatické řezy"

  • jana m | 25. 3. 2008 14:01

    Tieto rezy mali u nás veľký úspech.Len som pod krém dala ešte marmeládu.

  • Zita | 23. 3. 2008 14:49

    Oplatky v techto rezech lze nahradit lineckym testem.Vyzkousela jsem to, ale musim uznat, ze s oplatkou je to lepsi.

  • Sylva Karešová | 23. 3. 2008 14:11

    Tak jsem je včera dělala. Je to drahá pochoutka. Také pracná pochoutka. Celková příprava je dlouhá...Ale jinak jsou tyto řezy fakt povedené! Jsou chuťově velmi dobré! :-)

  • Andra | 8. 11. 2007 09:21

    Ja si myslím, že tieto rezy je možné urobiť aj bez oplatky. Ale v tom prípade treba plech vyložiť papierom na pečenie.

  • Eva Přecechtělová | 7. 11. 2007 19:53

    Mileno, pokud nemáte oplatky, vyzkoušejte raději recept "Karamelové řezy III."

  • Marie H. | 7. 11. 2007 19:27

    Mileno, já si myslím, že ty oplatky tam být musí, protože dělají spodek řezům.

  • milena kubikova | 7. 11. 2007 19:09

    Helka....damy...povie mi niekto, ci mozem tieto rezy urobit bez tej oblatky? Je tam nejako dolezita?

  • Eva Přecechtělová | 7. 11. 2007 16:32

    Bez oplatku jsem to nezkoušela, vždycky jich někde koupím. A když ne tak dělám nějaké jiné řezy. Poslední dobou nám chutnají "Balkánské řezy".

  • milena kubikova | 7. 11. 2007 15:35

    pani Eva tak to ano.....mate pravdu.....nejako som dnes pribrzdena a nechapem sirsie suvislosti, ospravedlnujem sa.No a chcem sa opytat....ma ta oblatka nejake specialne odpodstatnenie v tomto zakusku? viem , ze uz jeho nazov tu oblatku tam predurcuje, ale co by sa stalo keby som ju tam nedala?

  • Eva Přecechtělová | 7. 11. 2007 11:36

    Já vím, že paní nebo slečna Jana žije v Německu a myslím, že jste jí dostatečně odpověděla. Poznámka byla pro ostatní, protože sama jsem měla problém jich sehnat. Zdraví Eva

  • milena kubikova | 7. 11. 2007 10:47

    jasne v tescu ich dostat , ale pokial viem tak jana zije v nemecku, takze to tesco jej velmi nepomoze.

  • Eva Přecechtělová | 7. 11. 2007 09:08

    Je to něco jak vafle. Já je kupuji v TESCU na tuhle dávku na plech potřebujete 1,5 oplatku.

  • mina kubikova | 6. 11. 2007 17:31

    zdravim jana...su to akokeby suche neplnene vafle. su v rozmere na mensi plech....nespominam si ci som ich niekedy videla v nemecku, ak chcete, tak sa Vam po nich pozriem.

  • Anonym | 6. 11. 2007 17:28

    Jana...zdravim.....no su to jednoduche suche , akokeby vafle, ....su tak v rozmere na maly plech....neviem si spomenut ci som ich videla niekedy v nemecku....pozriem sa vam po nich.....ak chcete.

  • Jana Ehnes | 6. 11. 2007 16:15

    Prosim, co jsou dortove oplatky ?

  • Miroslava Pečinková | 6. 11. 2007 08:51

    Opět jsem v neděli pekla, rodina si to vyžádala. Byly vynikající :))))

  • Eva Přecechtělová | 8. 10. 2007 10:01

    Asi bych tam to kakao nedávala, protože těsto obsahuje hodně ořechů, je těžké a strouhanka ho nadlehčí a navíc se to musí přilepit na ten oplatek. Možná do jiného receptu na karamelové řezy kde je těsto pouze z 5 vajíček a náplň se polévá čokoládou, recept je někde na webu.

  • Mikinka Mikinka | 6. 10. 2007 22:50

    Odporúčam namiesto strúhanky pridať radšej 2 PL kakaa-cesto má výbornú chuť a aj to aj to lepšie vyzerá... Mňamky mňam koláčik

  • Michaela Šenková | 4. 10. 2007 14:49

    Tento recept moc dobře znám a má u nás velký úspěch. Proto hodnotím také 1.

  • Miroslava Pečinková | 4. 10. 2007 12:53

    Opravdu výborné řezy a nenáročné.Já vařím karamel 1 hodinu v papiňáku,je to rychlejší.jinak dávám za 1.

  • Miroslava | 4. 10. 2007 12:36

    Opravdu výborné řezy a nenáročné.Já vařím karamel 1 hodinu v papiňáku,je to rychlejší.jinak dávám za 1.

  • Eva Přecechtělová | 3. 10. 2007 18:53

    Pekla jsem na 195°C v horkovzdušné troubě. Peče se o něco déle jak obyčejný piškot. Po upečení oplatky zůstanou v původní podobě. Pekla jsem v sobotu a jenom se zaprášilo. Přidala jsem foto, ale ještě tu není.

  • Sísa | 3. 10. 2007 06:43

    Chci se zeptat, na kolik stupňů péct v el. troubě a jak asi dlouho. Kvůli těm oplatkům ve spodu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Dortové oplatky Hladká mouka Máslo Mleté ořechy Ořechy Prášek do pečiva Salko slazené Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
21
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš
19
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové kostky III
Karamelové kostky III
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové řezy II.
Karamelové řezy II.
  • Recepty.cz
  • Karamelové oplatkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact