• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelové kuličky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové kuličky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové kuličky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Kuličky
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g ztužený tuk
    • 0,50
      plechovka salko slazené
    • 35
      g kakao
  • Karamel
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce voda
    • olej na alobal
  • Na obalení
    • kokosová moučka nebo strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme karamel: na pánvičce nebo v kastrolku se silnějším dnem si rozpustíme 5 lžic krupicového cukru a 5 lžic vody. Za stálého míchání zahříváme, až cukr zkaramelizuje. Vylejeme ho na alobal, který jsme předem potřeli olejem, necháme ztuhnout a pak paličkou nebo kladívkem rozdrtíme na kousky.
2
Tuk pomalu rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni) pak do něj přidáme vše ostatní včetně drceného karamelu a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hod. v lednici vychladnout. Z tuhé hmoty pak lžičkou vykrajujeme kousky, tvoříme z nich kuličky a ty pak obalíme buď v kokosu nebo ve strouhaných oříšcích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 20. 12. 2010 20:48

    Těsto právě tuhne v lednici, ale jsem z toho trochu rozpačitá, kousky karamelu jsou fakt tvrdé, tak si na tom asi vylámeme zuby... No a spíš bych to přejmenovala na: Čokoládové kuličky s kousky karamelu, protože chuťově je tam natolik dominantní kakao, že karamel není vůbec cítit...No uvidím, jak to dopadne po ztuhnutí.

  • Hanka Nepeřená | 17. 12. 2009 21:38

    Prosím o radu ohledně karamelu. Měla jsem za to, že ten cukr má zhnědnout, ale já toho nedosáhla - kde je chyba? Takto je to jen cukr v jiném tvaru.

  • Hela - | 13. 11. 2007 17:43

    Tvarovat se dají dobře, vyčnívající kousky zamáčknete, kuličky jsou asi velké jako bonbóny višně v čokoládě. Dávám je do proložky z těch bonbonier. A celkem je z toho asi 35-40 ks - záleží na velikosti.

  • Anna Č. | 13. 11. 2007 12:17

    Dají se kuličky pěkně vytvarovat?Nevadí větší kousky karamelu?Také mne recept zaujal.

  • barča | 12. 11. 2007 20:30

    To se mě líbí, Helo, kolik kousků z této dávky asi je ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Pošírování Syrové Restování Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Kokosová moučka Moučkový cukr Olej Salko slazené Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvový dort

Broskvový dort

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Olade
Olade
27
Klasické lečo
Klasické lečo
25
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
25
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Karamelové kuličky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact