• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelové kuličky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové kuličky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové kuličky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Kuličky
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g ztužený tuk
    • 0,50
      plechovka salko slazené
    • 35
      g kakao
  • Karamel
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce voda
    • olej na alobal
  • Na obalení
    • kokosová moučka nebo strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme karamel: na pánvičce nebo v kastrolku se silnějším dnem si rozpustíme 5 lžic krupicového cukru a 5 lžic vody. Za stálého míchání zahříváme, až cukr zkaramelizuje. Vylejeme ho na alobal, který jsme předem potřeli olejem, necháme ztuhnout a pak paličkou nebo kladívkem rozdrtíme na kousky.
2
Tuk pomalu rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni) pak do něj přidáme vše ostatní včetně drceného karamelu a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hod. v lednici vychladnout. Z tuhé hmoty pak lžičkou vykrajujeme kousky, tvoříme z nich kuličky a ty pak obalíme buď v kokosu nebo ve strouhaných oříšcích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 20. 12. 2010 20:48

    Těsto právě tuhne v lednici, ale jsem z toho trochu rozpačitá, kousky karamelu jsou fakt tvrdé, tak si na tom asi vylámeme zuby... No a spíš bych to přejmenovala na: Čokoládové kuličky s kousky karamelu, protože chuťově je tam natolik dominantní kakao, že karamel není vůbec cítit...No uvidím, jak to dopadne po ztuhnutí.

  • Hanka Nepeřená | 17. 12. 2009 21:38

    Prosím o radu ohledně karamelu. Měla jsem za to, že ten cukr má zhnědnout, ale já toho nedosáhla - kde je chyba? Takto je to jen cukr v jiném tvaru.

  • Hela - | 13. 11. 2007 17:43

    Tvarovat se dají dobře, vyčnívající kousky zamáčknete, kuličky jsou asi velké jako bonbóny višně v čokoládě. Dávám je do proložky z těch bonbonier. A celkem je z toho asi 35-40 ks - záleží na velikosti.

  • Anna Č. | 13. 11. 2007 12:17

    Dají se kuličky pěkně vytvarovat?Nevadí větší kousky karamelu?Také mne recept zaujal.

  • barča | 12. 11. 2007 20:30

    To se mě líbí, Helo, kolik kousků z této dávky asi je ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Pošírování Syrové Restování Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Kokosová moučka Moučkový cukr Olej Salko slazené Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
31
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
28
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Karamelové kuličky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact