• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové kostky III

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové kostky III
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na čokoládový krém:
    • 600
      ml smetana ke šlehání (33 %)
    • 25
      ml espresso
    • 3
      ks citronová kůra
    • 330
      g bílá čokoláda s vysokým podílem kakaového másla (například Lindt), nahrubo nalámaná
  • Na bezé:
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g cukr krupice
    • 50
      g lískové oříšky mleté
    • 20
      g kakao holandské
  • Na karamel:
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, občas prošlehejte. Pak nechte přes noc v chladu. Druhého dne vyšlehejte čokoládový krém do polotuha.
2
Na bezé předehřejte troubu na 100 °C. Elektrickými metlami vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuha. Nechte motor běžet a tenkým pramínkem přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte, až bude sníh lesklý. Pak lžící vetřete moučkový cukr, oříšky a kakao. Na pečicí papír narýsujte 2 obdélníky o rozměrech asi 20 x 30 cm. Vyšlehaný sníh naneste do vyznačených obdélníků špachtlí, vložte do trouby a sušte asi 40 minut, až bude bezé křehké. Nechte vychladnout na plechu.
3
Karamel připravte stejně jako v předchozím receptu. Obdélník bezé vložte do pekáče o rozměrech 20 x 30 cm, vyloženého pečicím papírem. Zakapejte karamelem, potřete čokoládovým krémem, pokapejte zbylým karamelem, překryjte druhým plátem bezé a vložte do druhého dne do mrazáku. Krájejte na řezy navlhčeným ostrým nožem a ihned můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové kostky III.

Kokosové kostky III.

Karamelové rohlíčky

Karamelové rohlíčky

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 13. 9. 2013 08:07

    Proč myslíte? :-\

  • Niki V. | 12. 9. 2013 21:15

    Myslím, že nesouhlasí recept s obrázkem, může to někdo opravit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Cukr krupice Espresso Kakao Lískové oříšky Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Kuskus salát

Kuskus salát

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

97
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
66
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
62
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
41
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
32
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Divočina v muzikálové šatně: Hůlka s Vojtkem stáhli kaťata a...

Divočina v muzikálové šatně: Hůlka s Vojtkem stáhli kaťata a...

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Karamelová kolečka bez lepku
Karamelová kolečka bez lepku
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact