• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové kostky III

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové kostky III
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na čokoládový krém:
    • 600
      ml smetana ke šlehání (33 %)
    • 25
      ml espresso
    • 3
      ks citronová kůra
    • 330
      g bílá čokoláda s vysokým podílem kakaového másla (například Lindt), nahrubo nalámaná
  • Na bezé:
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g cukr krupice
    • 50
      g lískové oříšky mleté
    • 20
      g kakao holandské
  • Na karamel:
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, občas prošlehejte. Pak nechte přes noc v chladu. Druhého dne vyšlehejte čokoládový krém do polotuha.
2
Na bezé předehřejte troubu na 100 °C. Elektrickými metlami vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuha. Nechte motor běžet a tenkým pramínkem přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte, až bude sníh lesklý. Pak lžící vetřete moučkový cukr, oříšky a kakao. Na pečicí papír narýsujte 2 obdélníky o rozměrech asi 20 x 30 cm. Vyšlehaný sníh naneste do vyznačených obdélníků špachtlí, vložte do trouby a sušte asi 40 minut, až bude bezé křehké. Nechte vychladnout na plechu.
3
Karamel připravte stejně jako v předchozím receptu. Obdélník bezé vložte do pekáče o rozměrech 20 x 30 cm, vyloženého pečicím papírem. Zakapejte karamelem, potřete čokoládovým krémem, pokapejte zbylým karamelem, překryjte druhým plátem bezé a vložte do druhého dne do mrazáku. Krájejte na řezy navlhčeným ostrým nožem a ihned můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové kostky III.

Kokosové kostky III.

Karamelové rohlíčky

Karamelové rohlíčky

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 13. 9. 2013 08:07

    Proč myslíte? :-\

  • Niki V. | 12. 9. 2013 21:15

    Myslím, že nesouhlasí recept s obrázkem, může to někdo opravit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Cukr krupice Espresso Kakao Lískové oříšky Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Chlebové placky

Chlebové placky

Pizza

Pizza

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

119
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
58
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Karamelová kolečka bez lepku
Karamelová kolečka bez lepku
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact