Vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom těsto vtlačujeme do formiček a upečeme. Plníme karamelovým krémem, ozdobíme hnědou a bílou čokoládovou polevou. Na polevu dáme mandli a kousek vlašského ořechu.
2
Krém: den předem si uvaříme asi dvě hodiny dvě plechovky Salka. Košíčky plníme tuhou karamelovou hmotou.
Chtělo by to úpravu ingrediencí ;-) .Krém=salko a v ingrediencích je:krém karamelový.Tu čokoládu,mandle a ořechy=dohotovení,dozdobení.
Anonym
|27. 3. 2008 13:48
ja kosicky nicim nenatieram, len musia byt upecene akurat, nie malo,a trosku nechat potom vychladnut, aby sli vyklopit
Jana Remková
|19. 11. 2007 15:14
Já mám recept na žloutkové košíčky a nikdy jsem nic nevymázavala,šly ven samy.Jen pozor na tuk,rozhodně aspoň hera,ty levné tuky se lepí a potom to nejde z těch formiček ven!! VYZKOUŠENO!!!! Jana
mia
|19. 11. 2007 11:55
to salko mrskněte do tlakáče a čas vaření se o půlku sníží.dá se to i vylepšit,když se zamíchají do uvařeného salka posekané ořechy, čoko vločky,rozinky v rumu atd
Andra
|19. 11. 2007 09:23
Ale v tomto recepte je krém bez masla.
anna
|18. 11. 2007 21:00
košíčky bych pro jistotu dobře vymazala, vařením uzavřené plechovky Salko zhoustne a dostane karamelovou chuť, pak jen otevřít, rozmíchat, může se přimíchat i máslo nebo drobky piškotů
Olga
|18. 11. 2007 19:37
Tento krém je výborný, ano Salko sa varí asi 2 hod,. v plechovici, nechá sa vychladnúť a ja potom do neho zašlahám 250 gramov masla .Na 1 salko 1 maslo.na tento recept možno stačí asi 1 Salko .Krém je velmi lahodný.Len neviem ,či sa košíčky vymazávajú,tie som ešte nepiekla ,ale krém robievam.
Anonym
|18. 11. 2007 18:19
prosím o zodpovězení několik otázek:- košíčky vymazat nebo ne?- jak vznikne karamelový krém ze Salka? Pouhým vařením? - vaří se rovnou v plechovce?děkujiLucifernice