• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 4
      hrst polohrubá mouka
    • vlašské ořechy nasekané
    • čokoládová poleva v sáčku

Postup přípravy receptu

1
Plechovku SALKA vařit cca 2 hodiny. Nechat vychladnout! Poté otevřít a vyklopit do mísy. Přidávat polohrubou mouku po částech. Na jednu plechovku tak cca 4 hrsti. Vymazat plech a vysypat moukou nebo strouhankou. Těsto rozetřít mokrou stěrkou nebo přímo rukama "naplácat". Jde to špatně, lepí se na ruce ale s mokrýma rukama to zvládnete. Posypat sekanými ořechy. Dát do trouby.
2
Až budou okraje zlatavé je hotovo. Nádherně to voní po karamelu. Ihned nakrájet na kostičky nebo jiné tvary. Nechat na plechu do vychladnutí a pak pocákat čokoládovou polevou. Rozlámat od sebe a uložit do krabice. Na jeden plech je třeba dvojitá dávka.
3
Poznámka: mouku dávám od oka. Když ji dám víc, cukroví musím nechat pár dní odležet. Toto cukroví dělám každý rok již 45 let.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Karamelové placičky s ořechy

Karamelové placičky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 13. 12. 2015 18:45

    Děkuji! Děkuji! Děkuji! Recept hledám už 2 roky a konečně! :-) jedla jsem u bývalé tchýně a od te doby na tohle cukroví myslím a hledám ho ;-D výborné! <3

  • ondreka | 25. 12. 2010 22:02

    originální krówki si můžete zakoupit zde: http://aukro.cz/item1384770616_krowki_original.html

  • Lucie Hašková | 12. 12. 2008 19:02

    Vyzkoušela jsem letos poprvé, dala jsem méně mouky cca 18 dkg, posypala hodně ořechy a čokoládou již nepolévala - a dopadlo to výborně. Jsem spokojená, i manželovy chutná. Určitě doporučím dále je to výborné. :-))

  • Anonym | 15. 1. 2008 09:06

    Možná se moc dlouho peklo,nevím.Já ho měla měkké hned a i teď je měkké.Více se rozleželo a je chutnější.PS

  • Barbora B. | 10. 1. 2008 21:53

    Skuste cukrovi dat do obycajneho sacku, mne to zmaklo.

  • Jana Kaboňová | 10. 1. 2008 20:00

    Tak teda děvčata nevím kde byla chyba,ale já to karamelové cukroví nemám měkké ani 14dní po svátcích.Takže na cukrovíčku si pošmáknou leda sousedovic slípky.Fakt se mi to nevyvedlo,ale nechápu proč :-(

  • Jana Kutačová | 18. 12. 2007 23:51

    Já jsem taky vyzkoušela a je to moc dobré.o)Babička kdysi dělala něco podobného a já si později zamilovala Krowky a tohle mi to dost připomíná..o))

  • Daireann | 18. 12. 2007 21:30

    právě jsem dopekla a jsou výborné! žádnou mouku z nich necítím, jen příjemnou karamelovou chuť, moc děkuji za další skvělý typ na cukroví :-)

  • Anonym | 18. 12. 2007 00:02

    Pekla jsem v úterý, v polovičním pekáčku,dala jsem 20 dkg mouky,je to vysoké něco přes 1 cm.Navlhčenýma rukama to šlo dobře rozmačkat na peč. papír.Po vychladnutí jsem v tom pořád cítila to salko,po karamelové chuti ani stopy, jen tu barvu.Druhý den tvrdé,dneska je to kousatelné a začíná to mít karamelovou chuť.Každopádně budu dělat znova, je to zase něco jiného.Čokoládu jsem nedávala.

  • Týna | 17. 12. 2007 19:18

    Bohužel,mám cukroví taky tvrdé,těch 20dkg mouky je moc,upekla jsem před týdnem,zatím nezměklo.Dětem jinak chutná,já čekala víc.

  • Barbora B. | 17. 12. 2007 14:38

    Vyborne, piekla som z jedneho salka a uz je to zbastene :) nabuduce tam ale radsej trosku menej muky, odvazila som tych 200g a pride mi to trochu moc. ale chutilo :)

  • Jana Kaboňová | 14. 12. 2007 22:01

    Taky jsem vyzkoušela,protože karamel miluju,ale jsem docela zklamaná.Rozetřít se mi to povedlo výborně-mokrou stěrkou to jde dobře,dala jsem tam těch 20dkg mouky a pekla 30min na papíře,ale po vychladnutí to je jako beton a pořád se mi zdá,že tam cítím tu mouku.No,uvidíme jak se to rozleží-pokud se to teda rozleží!

  • Henrieta Mikelová | 12. 12. 2007 17:54

    tak to je teda dobrota, potřebovala bych trezor, aby to do vánoc vydrželo :-D jinak to matlání těsta je fakt něco, ale stojí to za to. Dávám za jedna

  • Anonym | 11. 12. 2007 15:16

    Anonyme,no to jsem trulo ,vůbec jsem si toho nevšimla.Dobře mi tak,mám být pozornější.Dík za upozornění !!! :-))))) Z 13 -taky jsem byla jak lepící páska,ale šlo to.Dovedete si představit jak jsem to těsto rozhňahňávala na ten velkej plech?Pohled pro bohy.:-D PS

  • Z13 | 11. 12. 2007 08:20

    Dělala jsem uváděnou dávku na poloviční plech a bylo to akorát - placka byla asi centimetr vysoká. Pekla jsem na papíru na pečení, povedlo se, ale trochu jsem se navztekala, kdyz mi lepivé těsto i s papírem zůstalo na rukách :-). Ale mokré ruce pomohly a chuťově je to výborné!!

  • Anonym | 10. 12. 2007 20:43

    Anonyme, na konci receptu je napsáno, že na jeden plech je potřeba dvojitá dávka..:-))))

  • Anonym | 10. 12. 2007 11:55

    Vyzkoušeno.Chuťově je bezva,ale čokoláda mi opadala .Nedržela na ořechách,ty jsem trochu namáčkla do těsta.To by mi nevadilo,je to chutné i bez čokolády.Ale hlavně, měla jsem nizoučkou placku.Dala jsem na normál veliký plech,asi to chce menší rozměr.Mohl by autor napsat velikost plechu?Šlo by cukroví upéci i na papíru na pečení?Děkuji.PS

  • Lucie Kadera | 7. 12. 2007 18:23

    Je to skvele! Ty orechy jsem tam zatlacila aby mi po upeceni zase neopadaly.

  • Dagmar Lukšová | 5. 12. 2007 16:15

    Odpovídám autorovi "Anonym" ale i všem, kteří chtějí cukroví vyzkoušet. Včera jsem ho pekla a tak jsem tu mouku zvážila. To moje množství na hrstě je váhově na jednu plechovku 20 dkg takže na jeden plech je dávka dvojitá tedy 40 dkg. Když dáte víc trochu se musí uležet a když dáte méně dá se jíst ihned. Nic se nedá zkazit.

  • Zdeni | 4. 12. 2007 20:05

    Urcite to vyzkousim, vypada to moc lakave, diky za tip :-)

  • Anonym | 28. 11. 2007 15:18

    Nešly by ty 4 hrstě mouky aspoň orientačně zvážit? Cokoli dělám od oka, dopadne průšvihem....

  • Anonym | 28. 11. 2007 08:01

    Toto je originální recept.Rozhodla jsem se ,že letos nebudu péci,ale toto mne moc láká.Asi zkusím,aspoň na chuť.Doufám,že nebudu mít zase 3 krabice :-D.PS

  • Dagmar Lukšová | 27. 11. 2007 19:27

    Karamelové cukroví peču tak 14 dní dopředu. Eletrickou troubu dám na 160 stupnů a netrvá to dlouho. Ta vrstva není nijak vysoká tak asi 1 cm takže kontrolujte a když vidíte že okraje začínají růžovět nebo lépe trochu lehce hnědnout plech vyndejte. Po nakrájení a vychladnutí to nožem podeberu a stane se že někdy dva tři kousky drží při sobě protože je to ze slazeného mléka . Nebojte se toho, nic se nespojuje ani neslepuje. Dám to do krabice a stane se často že to ani nevydrží do vánoc a je to pryč. Protože tam není tuk jde to na odbyt.V původním receptu se měly dělat placičky. Vyzkoušela jsem je také ale nebylo to ono. Sice se to lépe dělalo ale bylo to moc upražené, takové moc tvrdé. Proto jsem to začala dělat na celý plech. Není to zase až tak pracné.

  • Magda | 27. 11. 2007 11:38

    A nešlo by, když to jde tak špatně patlat na plech dělat něco jako placičky a pak už teda nic nekrájet?

  • Lenka Zavřelová | 27. 11. 2007 10:50

    Také mám dotaz, kdy začínáte péct tohle cukroví, aby bylo na Vánoce. Prosíme o odpovědi, vypadá to moc dobře. Dík

  • Sísa | 27. 11. 2007 10:22

    Na kolik stupňů a jak asi dlouho se peče? Po upečení rozkrájet a to se zase spojí? Že píšete rozlámat od sebe. A ještě dotaz jak uchovávat. Jestli se pak hotové kousky nelepí k sobě. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Polohrubá mouka Salko slazené Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Cookies chip

Cookies chip

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nepečené perníčky
Nepečené perníčky
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Tvarohová Buchta - Anďelské Sny
Tvarohová Buchta -…
12
Hrnečková pomerančová bábovka
Hrnečková pomerančová…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Karamelové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact