• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 4
      hrst polohrubá mouka
    • vlašské ořechy nasekané
    • čokoládová poleva v sáčku

Postup přípravy receptu

1
Plechovku SALKA vařit cca 2 hodiny. Nechat vychladnout! Poté otevřít a vyklopit do mísy. Přidávat polohrubou mouku po částech. Na jednu plechovku tak cca 4 hrsti. Vymazat plech a vysypat moukou nebo strouhankou. Těsto rozetřít mokrou stěrkou nebo přímo rukama "naplácat". Jde to špatně, lepí se na ruce ale s mokrýma rukama to zvládnete. Posypat sekanými ořechy. Dát do trouby.
2
Až budou okraje zlatavé je hotovo. Nádherně to voní po karamelu. Ihned nakrájet na kostičky nebo jiné tvary. Nechat na plechu do vychladnutí a pak pocákat čokoládovou polevou. Rozlámat od sebe a uložit do krabice. Na jeden plech je třeba dvojitá dávka.
3
Poznámka: mouku dávám od oka. Když ji dám víc, cukroví musím nechat pár dní odležet. Toto cukroví dělám každý rok již 45 let.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Karamelové placičky s ořechy

Karamelové placičky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 13. 12. 2015 18:45

    Děkuji! Děkuji! Děkuji! Recept hledám už 2 roky a konečně! :-) jedla jsem u bývalé tchýně a od te doby na tohle cukroví myslím a hledám ho ;-D výborné! <3

  • ondreka | 25. 12. 2010 22:02

    originální krówki si můžete zakoupit zde: http://aukro.cz/item1384770616_krowki_original.html

  • Lucie Hašková | 12. 12. 2008 19:02

    Vyzkoušela jsem letos poprvé, dala jsem méně mouky cca 18 dkg, posypala hodně ořechy a čokoládou již nepolévala - a dopadlo to výborně. Jsem spokojená, i manželovy chutná. Určitě doporučím dále je to výborné. :-))

  • Anonym | 15. 1. 2008 09:06

    Možná se moc dlouho peklo,nevím.Já ho měla měkké hned a i teď je měkké.Více se rozleželo a je chutnější.PS

  • Barbora B. | 10. 1. 2008 21:53

    Skuste cukrovi dat do obycajneho sacku, mne to zmaklo.

  • Jana Kaboňová | 10. 1. 2008 20:00

    Tak teda děvčata nevím kde byla chyba,ale já to karamelové cukroví nemám měkké ani 14dní po svátcích.Takže na cukrovíčku si pošmáknou leda sousedovic slípky.Fakt se mi to nevyvedlo,ale nechápu proč :-(

  • Jana Kutačová | 18. 12. 2007 23:51

    Já jsem taky vyzkoušela a je to moc dobré.o)Babička kdysi dělala něco podobného a já si později zamilovala Krowky a tohle mi to dost připomíná..o))

  • Daireann | 18. 12. 2007 21:30

    právě jsem dopekla a jsou výborné! žádnou mouku z nich necítím, jen příjemnou karamelovou chuť, moc děkuji za další skvělý typ na cukroví :-)

  • Anonym | 18. 12. 2007 00:02

    Pekla jsem v úterý, v polovičním pekáčku,dala jsem 20 dkg mouky,je to vysoké něco přes 1 cm.Navlhčenýma rukama to šlo dobře rozmačkat na peč. papír.Po vychladnutí jsem v tom pořád cítila to salko,po karamelové chuti ani stopy, jen tu barvu.Druhý den tvrdé,dneska je to kousatelné a začíná to mít karamelovou chuť.Každopádně budu dělat znova, je to zase něco jiného.Čokoládu jsem nedávala.

  • Týna | 17. 12. 2007 19:18

    Bohužel,mám cukroví taky tvrdé,těch 20dkg mouky je moc,upekla jsem před týdnem,zatím nezměklo.Dětem jinak chutná,já čekala víc.

  • Barbora B. | 17. 12. 2007 14:38

    Vyborne, piekla som z jedneho salka a uz je to zbastene :) nabuduce tam ale radsej trosku menej muky, odvazila som tych 200g a pride mi to trochu moc. ale chutilo :)

  • Jana Kaboňová | 14. 12. 2007 22:01

    Taky jsem vyzkoušela,protože karamel miluju,ale jsem docela zklamaná.Rozetřít se mi to povedlo výborně-mokrou stěrkou to jde dobře,dala jsem tam těch 20dkg mouky a pekla 30min na papíře,ale po vychladnutí to je jako beton a pořád se mi zdá,že tam cítím tu mouku.No,uvidíme jak se to rozleží-pokud se to teda rozleží!

  • Henrieta Mikelová | 12. 12. 2007 17:54

    tak to je teda dobrota, potřebovala bych trezor, aby to do vánoc vydrželo :-D jinak to matlání těsta je fakt něco, ale stojí to za to. Dávám za jedna

  • Anonym | 11. 12. 2007 15:16

    Anonyme,no to jsem trulo ,vůbec jsem si toho nevšimla.Dobře mi tak,mám být pozornější.Dík za upozornění !!! :-))))) Z 13 -taky jsem byla jak lepící páska,ale šlo to.Dovedete si představit jak jsem to těsto rozhňahňávala na ten velkej plech?Pohled pro bohy.:-D PS

  • Z13 | 11. 12. 2007 08:20

    Dělala jsem uváděnou dávku na poloviční plech a bylo to akorát - placka byla asi centimetr vysoká. Pekla jsem na papíru na pečení, povedlo se, ale trochu jsem se navztekala, kdyz mi lepivé těsto i s papírem zůstalo na rukách :-). Ale mokré ruce pomohly a chuťově je to výborné!!

  • Anonym | 10. 12. 2007 20:43

    Anonyme, na konci receptu je napsáno, že na jeden plech je potřeba dvojitá dávka..:-))))

  • Anonym | 10. 12. 2007 11:55

    Vyzkoušeno.Chuťově je bezva,ale čokoláda mi opadala .Nedržela na ořechách,ty jsem trochu namáčkla do těsta.To by mi nevadilo,je to chutné i bez čokolády.Ale hlavně, měla jsem nizoučkou placku.Dala jsem na normál veliký plech,asi to chce menší rozměr.Mohl by autor napsat velikost plechu?Šlo by cukroví upéci i na papíru na pečení?Děkuji.PS

  • Lucie Kadera | 7. 12. 2007 18:23

    Je to skvele! Ty orechy jsem tam zatlacila aby mi po upeceni zase neopadaly.

  • Dagmar Lukšová | 5. 12. 2007 16:15

    Odpovídám autorovi "Anonym" ale i všem, kteří chtějí cukroví vyzkoušet. Včera jsem ho pekla a tak jsem tu mouku zvážila. To moje množství na hrstě je váhově na jednu plechovku 20 dkg takže na jeden plech je dávka dvojitá tedy 40 dkg. Když dáte víc trochu se musí uležet a když dáte méně dá se jíst ihned. Nic se nedá zkazit.

  • Zdeni | 4. 12. 2007 20:05

    Urcite to vyzkousim, vypada to moc lakave, diky za tip :-)

  • Anonym | 28. 11. 2007 15:18

    Nešly by ty 4 hrstě mouky aspoň orientačně zvážit? Cokoli dělám od oka, dopadne průšvihem....

  • Anonym | 28. 11. 2007 08:01

    Toto je originální recept.Rozhodla jsem se ,že letos nebudu péci,ale toto mne moc láká.Asi zkusím,aspoň na chuť.Doufám,že nebudu mít zase 3 krabice :-D.PS

  • Dagmar Lukšová | 27. 11. 2007 19:27

    Karamelové cukroví peču tak 14 dní dopředu. Eletrickou troubu dám na 160 stupnů a netrvá to dlouho. Ta vrstva není nijak vysoká tak asi 1 cm takže kontrolujte a když vidíte že okraje začínají růžovět nebo lépe trochu lehce hnědnout plech vyndejte. Po nakrájení a vychladnutí to nožem podeberu a stane se že někdy dva tři kousky drží při sobě protože je to ze slazeného mléka . Nebojte se toho, nic se nespojuje ani neslepuje. Dám to do krabice a stane se často že to ani nevydrží do vánoc a je to pryč. Protože tam není tuk jde to na odbyt.V původním receptu se měly dělat placičky. Vyzkoušela jsem je také ale nebylo to ono. Sice se to lépe dělalo ale bylo to moc upražené, takové moc tvrdé. Proto jsem to začala dělat na celý plech. Není to zase až tak pracné.

  • Magda | 27. 11. 2007 11:38

    A nešlo by, když to jde tak špatně patlat na plech dělat něco jako placičky a pak už teda nic nekrájet?

  • Lenka Zavřelová | 27. 11. 2007 10:50

    Také mám dotaz, kdy začínáte péct tohle cukroví, aby bylo na Vánoce. Prosíme o odpovědi, vypadá to moc dobře. Dík

  • Sísa | 27. 11. 2007 10:22

    Na kolik stupňů a jak asi dlouho se peče? Po upečení rozkrájet a to se zase spojí? Že píšete rozlámat od sebe. A ještě dotaz jak uchovávat. Jestli se pak hotové kousky nelepí k sobě. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Polohrubá mouka Salko slazené Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

53
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
48
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
43
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…
39
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
29
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Zoufalá Míša Nosková pár hodin po soudu ohledně násilí: Kde mám dítě?!

Zoufalá Míša Nosková pár hodin po soudu ohledně násilí: Kde mám dítě?!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Karamelové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact