• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelová šlehačka
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová šlehačka

autor: pastaperlicka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová šlehačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kelímek šlehačka na šlehání
    • 200
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Den předem připravíme karamelovou směs. Postup je jednoduchý. Dvacet deka cukru vsypeme do malého hnce a roztopíme, jako kdybychom tavili cukr na karamel. Mezitím pomalu za občasného míchání uvedeme do varu smetanu ve druhém hrnečku. Když se roztopí cukr a nebude mít v něm ani jednu hrudku a bude mít jemně tmavou barvu, tak za stálého míchání přilijeme opatrně smetanu, kterou jsme nahřáli. Po dokonalém rozmíchání bez jakýchkoliv hrudek odstavíme a necháme vychladnout. Poté vložíme do lednice do druhého dne.
2
Na druhý den druhou smetanu vyšleháme a kdo chce, může pro klid duše přidat smetafix. Poté vložíme do skoro vyšlehané šlehačky směs skoro celou podle chuti.
3
Tento recept je upravený podle mého, ale podle normy je jen změna, že do směsi přilijeme vychlazenou šlehačku a vyšleháme. Jediný problém u našich šlehaček z obchodu je, že jsou tak málo procentní a když více, tak se za ně člověk nedoplatí. Nepouživejte hlavně levné rostlinné šlehačky. S pravou to nemá nic společného. Ať se vám daří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katerina | 14. 7. 2013 17:41

    I could read a book about this without finding such real-world apporaches!

  • Anonym | 27. 9. 2007 08:07

    p.Helo děkuji :-) PS

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:52

    Tak tenhle recept se mi moc líbí, hned o víkendu vyzkouším. Minule jsem pekla "karamel - Baileys bábovku", kde se do karamelu přidá šlehačka a když jsem ten karamel se šlehačkou ochutnala, to byla balada... Takže tohle by mělo mít stejnou nebo podobnou chuť, tak to bude určitě super, už se těším!

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:10

    V kelímcích (plastových ) bývá gramáž 200 ml, v papírových krabičkách někdy 200, někdy 250 g. Já sama tuto karamelovou šlehačku delám jako náplň do větrníků, ale dávám na 1x 200 ml šlehašku jen 100 g cukru. I když karamelizací cukr částečně ztrácí sladivost, 200 g se mi zdá moc. Ale možná je to tím, že normálně šlehačku většinou vůbec nesladím, nebo jen rovnou 1 kávovou lžičku.

  • Zita Matejkova | 20. 9. 2007 13:58

    Toto je vynikající krém,ale opravdu musíte mít šlehačku minimálně 33%.Dávám jedna

  • Jana z VM | 20. 9. 2007 10:26

    Michale, děkuji Vám za zajímavý recept ochucené šlehačky !! Určitě příležitostně vyzkouším.

  • Anonym | 20. 9. 2007 08:08

    Mohl by jste upřesnit gramáž šlehačky,prosím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

109
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
47
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
46
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
43
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
28
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Karamelová šlehačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact