• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelová šlehačka
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová šlehačka

autor: pastaperlicka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová šlehačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kelímek šlehačka na šlehání
    • 200
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Den předem připravíme karamelovou směs. Postup je jednoduchý. Dvacet deka cukru vsypeme do malého hnce a roztopíme, jako kdybychom tavili cukr na karamel. Mezitím pomalu za občasného míchání uvedeme do varu smetanu ve druhém hrnečku. Když se roztopí cukr a nebude mít v něm ani jednu hrudku a bude mít jemně tmavou barvu, tak za stálého míchání přilijeme opatrně smetanu, kterou jsme nahřáli. Po dokonalém rozmíchání bez jakýchkoliv hrudek odstavíme a necháme vychladnout. Poté vložíme do lednice do druhého dne.
2
Na druhý den druhou smetanu vyšleháme a kdo chce, může pro klid duše přidat smetafix. Poté vložíme do skoro vyšlehané šlehačky směs skoro celou podle chuti.
3
Tento recept je upravený podle mého, ale podle normy je jen změna, že do směsi přilijeme vychlazenou šlehačku a vyšleháme. Jediný problém u našich šlehaček z obchodu je, že jsou tak málo procentní a když více, tak se za ně člověk nedoplatí. Nepouživejte hlavně levné rostlinné šlehačky. S pravou to nemá nic společného. Ať se vám daří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katerina | 14. 7. 2013 17:41

    I could read a book about this without finding such real-world apporaches!

  • Anonym | 27. 9. 2007 08:07

    p.Helo děkuji :-) PS

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:52

    Tak tenhle recept se mi moc líbí, hned o víkendu vyzkouším. Minule jsem pekla "karamel - Baileys bábovku", kde se do karamelu přidá šlehačka a když jsem ten karamel se šlehačkou ochutnala, to byla balada... Takže tohle by mělo mít stejnou nebo podobnou chuť, tak to bude určitě super, už se těším!

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:10

    V kelímcích (plastových ) bývá gramáž 200 ml, v papírových krabičkách někdy 200, někdy 250 g. Já sama tuto karamelovou šlehačku delám jako náplň do větrníků, ale dávám na 1x 200 ml šlehašku jen 100 g cukru. I když karamelizací cukr částečně ztrácí sladivost, 200 g se mi zdá moc. Ale možná je to tím, že normálně šlehačku většinou vůbec nesladím, nebo jen rovnou 1 kávovou lžičku.

  • Zita Matejkova | 20. 9. 2007 13:58

    Toto je vynikající krém,ale opravdu musíte mít šlehačku minimálně 33%.Dávám jedna

  • Jana z VM | 20. 9. 2007 10:26

    Michale, děkuji Vám za zajímavý recept ochucené šlehačky !! Určitě příležitostně vyzkouším.

  • Anonym | 20. 9. 2007 08:08

    Mohl by jste upřesnit gramáž šlehačky,prosím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Dušený špenát

Dušený špenát

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

143
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…
99
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
87
Okurkový gin fizz
Okurkový gin fizz
78
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
54
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Manželka Bruce Willise po jeho vystěhování: Péči o něj už nezvládala!

Manželka Bruce Willise po jeho vystěhování: Péči o něj už nezvládala!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Karamelová šlehačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact