• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelová poleva - na větrníky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová poleva - na větrníky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová poleva - na větrníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g cukr krystal
    • 220
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme. Do misky dáme cukr a postupně přidáváme horký karamel. Vše umícháme v hladkou polevu.
2
<BR><BR>Recept pochází z kuchařky po babičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MICHAL | 20. 11. 2015 14:42

    Už jenom z toho poměru cukru oproti třem lžícím mléka, nemůže dát dohromady polevu!!!

  • Irena Smolíková | 4. 9. 2010 13:13

    Tak jsem zkusila polevu podle Marsí.... Ale jak píše, MŮŽE se přidat máslo, tak já jsem ho nepřidala a mám tuhý karamel a nejde to ani rozkousnout.... Navíc jsem měla dost velký problém to dostat z hrnce.... To jsem tak nešikovná? Co dělám špatně? :-)

  • Marsí | 7. 4. 2006 10:08

    Dámy...i na koupených větrnících je poleva vždy lepkavá, ale roztéct se v každém případě nerozteče. Navíc mám jednu úchylku...všechno upečené či polité strkám do mrazáku alespoň na půl hoďky zatuhnout a pak hned šup s tím do chladničky. Pokud mohu doporučit - polévané větrníky alespoň první den nebalit, nepřikrývat, nedávat do nádoby - pak by to mělo vyjít. Jo a ten recept tam tedy šoupnu. Hezký den.

  • Romana | 6. 4. 2006 21:18

    Marsí, vydrží ta vaše poleva tuhá i druhý den? Několikrát jsem karamelovou polevu zkoušela, vždy krásně ztuhla, ale pokaždé se do druhého dne roztekla. Děkuji.

  • Věra | 6. 4. 2006 14:28

    Marsí, bylo by docela fajn dát váš recept do receptů, moc se mi líbí a v komentářích se ztratí ?!

  • Marsí | 6. 4. 2006 11:01

    No je to nějaké divné....zkuste polevu tuto:180 g cukr moučka, 3 lžíce vody,z 1/4 dávky cukru uděláme karamel - cukr za stálého míchání zahříváme až se zbarví do zlatohněda a voní. Pak ho zalijeme vodou, znovu provaříme a pořád mícháme dohladka.Ještě horký karamel vlijeme do zbylého cukru a dobře promícháme až je to vše hladké a lesklé.Můžeme zjemnit lžící másla.Zatím to vždycky vyšlo, tak to vyzkoušejte.

  • Dezy | 6. 4. 2006 10:17

    Já jsem to také zkoušela, ale musela jsem poté přidat ještě mléko a část hmoty jsem použila jako polevu, ale zbytek byl hrudkovatý. Určitě je moučkového cukru moc!

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 07:11

    Dělala jsem dle návodu a jak píše p.Ester S. a Marti,dopadla jsem stejně.Chtěla jsem příště udělat postup opačný jak p.Ester S,ale asi je to zbytečné.Připadá mi moc moučkového cuku na karamelový rozvar,ale nevím.Nebo jsem nalévala karamel příliš rychle?p.Lenice poraďte,prosím.

  • Ester S. | 25. 1. 2006 17:32

    Tak se mi poleva nevyvedla, dopadlo to jako u pani, ktera pise, ze ji vysla spise sucha drobenka :(( Ale chyba urcite byla, ze jsem misto "vlit karamel do prask.cukru" udelala opacne: praskovy cukr do karamelu a tak to je asi jasne, ze to zhrudkovatelo.Ze mne to nenapadlo driv..

  • Ester S. | 25. 1. 2006 14:22

    Diky, zrovna potrebuju karamelovou polevu na vetrnicky. Mimochodem taky je delam z krabice od Oetkera, povedou se vzdy. Ted je delam pro manzela do prace, protoze kupovat venecky z cukrarny, to bych se nedoplatila :)Dam vedet, jak dopadnu s tou polevou!

  • Lenka | 11. 1. 2006 09:20

    U tohoto receptu je dost komentářů. Můžete také prosím napsat dvojí krém na větrníčky nebo co máte vyzkoušené? Ráda bych je někdy vyzkoušela. Z odpalovaného těsta dělám věnečky, není to složité. U odpalovaného těsta je nutné dodržet postup!

  • Marti | 10. 1. 2006 20:53

    Mam prosbu udelala jsem vsechno dle navodu a vubec zadna poleva mi nevznikla. Spise sucha drobenka. Co delam spatne. Nevim jak to presne vyjadrit, co to vzniklo ale poleva to stoprocentne nebyla. Poradi mi nekdo? Diky

  • Di | 14. 5. 2005 22:27

    O kousek dál je uveden recept na odpalované větrníčky s vanilkovým krémem. Tam najdete recept na těsto (dělá se velmi snadno) i krém.

  • Květa | 12. 5. 2005 11:47

    Věnečky v prášku dr. Oetker se mi také vždy povedou, mohu jen doporučit, je tam i dobře popsaný návod. Krabice obsahuje směs na těsto i na krém, obojí výborné.

  • as | 12. 5. 2005 08:36

    Už máme recept na větrníky i polevu, ale co krém dovnitř ?Má někdo osvědčený recept?

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 08:29

    Necháte zkaramelizovat krystal. Pak dáte 3 lžíce mléka a musíte počítat s tím, že ve vteřině karamel ztvrdne. Musíte ale vařit trpělivě dál, až se znovu rozpustí. Dostanete karamelový roztok, kterým ten práškový cukr naředíte na požadovanou hustotu polevy.

  • Olga | 11. 5. 2005 22:04

    Asi jsem hloupá, ale nevím, jestli necháme zkaramelizovat ten cukr krystal a pak vmícháváme moučkový nebo jak? Poraďte, prosím.

  • Anonym | 11. 5. 2005 13:13

    Recept na větrníky je podle mě totožný se zde uvedeným receptem na věnečky z odpalovaného těsta s krémem, jen s tím rozdílem, že bych na krém dala ještě šlehačku se ztužovačem a větrník polila touto polevou.

  • Dana M. | 11. 5. 2005 13:13

    Také dělám věnečky a větrníky z krabice od dr. Oetkera - jsou stejné jako z cukrárny. Hlavně to nedá skoro žádnou práci a výsledek je naprosto dokonalý.

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 12:15

    Opět jeden výborný nápad a rada, jak rychle udělat odpalované těsto a sama se s tím "nedělat"!Díky, Pavlínko, díky! Takové rady ocení i zkušené kuchařky!!!

  • Pavlína | 11. 5. 2005 11:05

    větrníky (nebo věnečky) dělám z kupovaného těsta od dr. Oetkra (v krabici)....nikdo nepozná, že těsto je kupované....jsou strašně dobré a vždy se povedou..Vždy se po nich jen zapráší. Doporučuji vyzkoušet. Stojí to za to...:o)

  • A S | 11. 5. 2005 09:15

    Polevu, už máme. Teraz ešte recept na dobré veterníky.

  • Anonym | 10. 5. 2005 14:30

    Ahojky,taky bych ráda poprosila o dobrý recept na větrníky. Předem děkuju. Alča

  • Eva Pavlíčkova | 10. 5. 2005 13:27

    Ahoj,rada by som Ťa poprosila aj o dobrý recept na vetrníky, ktoré sa mi ešte ani raz nepodarili, a všetci ich máme veľmi radi. Ďakujem, rada Ti pošlem tiež nejaký dobrý recept, rada pečiem.Eva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Mléko Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Bezé roláda

Bezé roláda

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

436
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
96
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
84
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
57
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
51
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Astrolog Jiří Kubík exkluzivně o Jiřím Bartoškovi (†78): Horoskop alfa samce!

Astrolog Jiří Kubík exkluzivně o Jiřím Bartoškovi (†78): Horoskop alfa samce!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Karamelová poleva - na větrníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact