• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelová omáčka (poleva)
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová omáčka (poleva)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová omáčka (poleva)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • cukr krystal nebo krupice (dle mě je moučka nevhodná) a voda, dále se dá použít mléko, smetana ke šlehání nebo i

Postup přípravy receptu

1
U postupu záleží na tom zda používáme vodu nebo mléko či smetanu.
2
Postup s vodou: do kastrolku dáme cukr (pro snadnější tavení přidáváme trošku másla) a dáme na přívod tepla. Ihned si dáme do rychlovarné konvice vařit vodu a pomalu začneme s cukrem míchat, aby se nám barvil rovnoměrně. Pokud použijeme máslo, vznikne nám hustá kaše, kterou je také nutno míchat. V každém případě směska začne po chvilce vaření hnědnout. Ve chvíli, kdy je směs světlounce hnědá, odstavíme ze zdroje tepla a velmi opatrně začneme po trošinkách přilévat horkou vodu. POZOR BUDE TO PRSKAT!!!
3
Když se to vyprská, tak směs promícháme vařečkou. V tuto chvíli musí být omáčka řidší, po vystydnutí má konzistenci medu. Samozřejmě pokud máte omáčku moc hustou, tak ji můžete rozředit, případně pokud se vám po důkladném vychladnutí zdá řídká, můžete ji ještě povařit, čímž se zahustí, ale jen velmi opatrně, aby jsme ji nespálili. Pokud je omáčka nahořklá, tak jsme cukr tavili příliš dlouho.
4
Postup se smetanou: je vlastně prakticky stejný jako u postupu s vodou, jen s tím rozdílem, že nejdříve dáme vařit smetanu či mléko a teprve když už je smetana teplá až horká, tak dáme tavit cukr do vysoké nádoby, jinak je postup stejný.
5
POZOR: NIKDY NELEJTE STUDENOU SMETANU ČI VODU DO ROZPÁLENÉHO KARAMELU, MOHLO BY SE STÁT ŽE VLIVEM VÝSOKÉHO ROZDÍLU TEPLOT KARAMEL VYSTŘÍKNE VEN Z HRNCE. Pokud děláte omáčku ze smetany ke šlehání a uděláte ji řídkou, můžete ji po důkladném vychlazení nejlépe 24 hodin v lednici vyšlehat a máte karamelovou šlehačku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

Mocca poleva

Mocca poleva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 3. 8. 2013 20:51

    Přiznávám, že jsem to dělala "od oka". ;-) Ale potože jsem pos... (bázlivá), tak udělám karamel, odstavím ho, a když je skoro studený, přilévám mléko. Pak dám zpět na plotnu a vařím na malý stupeň tak dlouho, dokud se karamel zcela nerozpustí. Typ pro ty, co se bojí prskání karamelu. ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Chicken Fingers
Chicken Fingers
27
Chili con carne
Chili con carne
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Karamelová omáčka (poleva)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact